autor:

Burcea_Vasilica

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu foi de pandispan cu crema de vanilie si mac

Autor: Burcea_Vasilica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 ianuarie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Burcea_Vasilica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 ianuarie 2019

Ingrediente
2 banane, 1 ceasca fulgi nuca de cocos, 1 ceasca fructe de padure, Ingrediente foi:, 4 oua, 8 linguri faina, 8 linguri ulei, 8 linguri zahar, 1 esenta vanilie, 1 praf de copt stins in otet, 1 varf de cutit de sare, , Ingrediete crema:, 4 galbenusuri de oua de casa, 750 ml. lapte, 150 gr. zahar, 1 fiola/ plic vanilie, 100 gr unt, de preferat mai gras, 25 gr. faina alba calitate superioara, 25 gr amidon alimentar, 3 linguri mac

Dificultate: Medie Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Preparare foi :

Se separa ouale.Se bat albusurile cu zaharul si un varf de cutit de sare pana se dubleaza in volum.

Se freaca galbenusurile cu uleiul.Se adauga , esenta de vanilie si faina cernuta peste galbenusuri si se amesteca bine.

Se adauga in aluat praful de copt stins in putina zeama de lamiae sau otet, se amesteca iar la final se incorporeaza usor albusul batut spuma. Se toarna aluat in strat subtire in tava tapetata cu hartie de copt.

Se coc foi individuale in cuptorul preincalzit la 180 ‘ timp de 10 de minute.

Preparare crema :

Fierbem laptele cu o fiola sau un plic de vanilie.

Separam galbenusurile de albusuri (folosim o cratita mai mare, fiindca o vom folosi si la foc).

Adaugam zaharul si amestecam cu un tel sau un mixer.

Adaugam un polonic de lapte si mixam bine compozitia.

Adaugam faina cernuta si amestecam bine ca sa nu ramina cocolase.

Adaugam restul laptelui cu un polonic, mereu amestecind cu o lingura din lemn sau un tel.

Punem comozitia la foc, amestecind din cand in cand cu telul pina incepe sa se ingroase.

Stingem focul si adaugam macul si untul si amestecam bine.

Taiem foile de pandispan dupa masura platoului pe care vom asambla prajitura.

Pe platoul de servire punem o foaie de pandispan, un strat subtire de crema si felii de banana.

Repetam asa pana terminam foile. Cu crema ramasa imbracam prajitura, apoi o tapetam cu fulgi de cocos si ornam cu fructe de padure. Se da la frigider o ora.

Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de pandispan cu crema de vanilie si mac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Savarine

Savarine

-Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si sarea.Se adauga pesmetul apoi se adauga si albusurile batute

9 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri
Negresa cu caise

Negresa cu caise

Ungem tava(32x22cm)cu unt, presaram 3-4 linguri de zahar si punem jumatati de caise cu partea bombata

13 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • 2 banane
  • 1 ceasca fulgi nuca de cocos
  • 1 ceasca fructe de padure
  • Ingrediente foi:
  • 4 oua
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri zahar
  • 1 esenta vanilie
  • 1 praf de copt stins in otet
  • 1 varf de cutit de sare
  • Ingrediete crema:
  • 4 galbenusuri de oua de casa
  • 750 ml. lapte
  • 150 gr. zahar
  • 1 fiola/ plic vanilie
  • 100 gr unt
  • de preferat mai gras
  • 25 gr. faina alba calitate superioara
  • 25 gr amidon alimentar
  • 3 linguri mac

Raporteaza reteta

Retete
de Burcea_Vasilica
Arancini di riso cu piept de pui

Arancini di riso cu piept de pui

Se spala orezul si se pune la fiert asezonat cu sare si piper si sofran Cand orezul este gatit se

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
Clatite aperitiv cu piept de pui

Clatite aperitiv cu piept de pui

Se amesteca faina cu sarea, apoi se adauga ouale, putin lapte, uleiul si amesteca bine. Amestecand,

14 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Se caleste pieptul de pui impreuna cu ardeiul si ciupercile in unt apoi adaugi orezul si mai calesti

16 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

 Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna

4 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura turnata cu mere