Se bat cu robotelul albusurile impreuna cu zaharul,apoi se adauga galbenusurile si praful de sare.(aluatul iese de un galben foarte frumos daca folositi oua de tara) Dupa ce zaharul s-a topit se adauga si uleiul.Se amesteca in continuare si se adauga faina amestecata cu praful copt.Incorporarea fainii se face la viteza redusa sau cu o spatula. Se formeaza o compozitie ca de chec. Se toarna intr-o tava de aragaz din cea emailata(la mine asa se coace mai bine). Tava trebuie unsa cu ulei si tapetata cu putina faina. Se pun pe deasupra bucatele cat mai mici de diverse fructe, ce aveti in functie de anotimp. Operatiunea se face cat mai repede pentru a nu avea timp fructele sa se afunde in aluat si sa se prinda de fundul tavii in timpul coacerii. Eu incalzesc inainte cuptorul dupa aceea bag tava la copt. La inceput focul trebuie putin mai tare pentru a creste repede dar mare atentie sa il dati incet ca se poate arde pe margini. Se probeaza cu o scobitoare daca aluatul este copt. (se incearca pe zone unde nu se afla fructe pentru ca acestea ne pacalesc si tinem prea mult prajitura la foc si se usuca prea rau). Dupa ce am scos tava din cuptor si prajitura s-a racit o putem pudra cu zahar.O putem servi si cu frisca pe deasupra,sau insotita de doua linguri de inghetata.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii