autor:

Dumitrache Anisoara

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu fructe

Autor: Dumitrache Anisoara (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dumitrache Anisoara (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 septembrie 2012

Ingrediente
5 oua cantarite (aproximativ 315 gr.), 315 gr zahar tos, , 315 gr faina,, 100 ml ulei,, un pachetel de praf de copt,, un pachetel de zahar vanilat., un varf de lingurita de sare., 700 gr fructe taiate in bucati cat mai mici pentru a se taia usor prajitura. (in anotimpul rece cand nu se gasesc fructe proaspete se fot folosi fructe din compot - se scurg bine de tot de zeama)

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

8 voturi

Mod de preparare

Se bat cu robotelul albusurile impreuna cu zaharul,apoi se adauga galbenusurile si praful de sare.(aluatul iese de un galben foarte frumos daca folositi oua de tara) Dupa ce zaharul s-a topit se adauga si uleiul.Se amesteca in continuare si se adauga faina amestecata cu praful copt.Incorporarea fainii se face la viteza redusa sau cu o spatula. Se formeaza o compozitie ca de chec. Se toarna intr-o tava de aragaz din cea emailata(la mine asa se coace mai bine). Tava trebuie unsa cu ulei si tapetata cu putina faina. Se pun pe deasupra bucatele cat mai mici de diverse fructe, ce aveti in functie de anotimp. Operatiunea se face cat mai repede pentru a nu avea timp fructele sa se afunde in aluat si sa se prinda de fundul tavii in timpul coacerii. Eu incalzesc inainte cuptorul dupa aceea bag tava la copt. La inceput focul trebuie putin mai tare pentru a creste repede dar mare atentie sa il dati incet ca se poate arde pe margini. Se probeaza cu o scobitoare daca aluatul este copt. (se incearca pe zone unde nu se afla fructe pentru ca acestea ne pacalesc si tinem prea mult prajitura la foc si se usuca prea rau). Dupa ce am scos tava din cuptor si prajitura s-a racit o putem pudra cu zahar.O putem servi si cu frisca pe deasupra,sau insotita de doua linguri de inghetata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu fructe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu budinca si fructe Claudia

Prajitura cu budinca si fructe Claudia

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un varf de cutit de sare Galbenususrile se mixeaza bine

11 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
PRAJITURA CU FRUCTE USCATE

PRAJITURA CU FRUCTE USCATE

Coaja de portocale se taie in cubulete de 1 cm si se dau in fiert 1 min, apoi se scot din apa si

4 voturi    2 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

    Prajiturile cele mai delicioase sant cele cu fructe, zic eu, iar aceasta este cu siguranta pe gustul meu. Foarte buna !

  • In bucataria vesela

    In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

    si o fotografie cu prajitura linga o cafea...mňam, mňam

  • In bucataria vesela

    In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

    Va atasez si eu doua fotografii de la prajitura mea cu fructe...de data asta cu prune

    • In bucataria vesela

      In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

      O reteta de sezon super buna. Merge si cu fructe din compot, dar parca nu se compara cu cea din fructe proaspete

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2012

      Ador prajiturile cu fructe,iar cea preparata de tine arata super bine...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

8 voturi

Ingrediente

  • 5 oua cantarite (aproximativ 315 gr.)
  • 315 gr zahar tos
  • 315 gr faina,
  • 100 ml ulei,
  • un pachetel de praf de copt,
  • un pachetel de zahar vanilat.
  • un varf de lingurita de sare.
  • 700 gr fructe taiate in bucati cat mai mici pentru a se taia usor prajitura. (in anotimpul rece cand nu se gasesc fructe proaspete se fot folosi fructe din compot - se scurg bine de tot de zeama)

Raporteaza reteta

Retete
de Dumitrache Anisoara
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Se pune la inmuiat gelatina in 100 ml. apa rece timp de 10 minute. Cand geletina este gata se pune

1 vot    1 comentariu
50 min
Dulciuri diverse

Lia Maria (Chef de cuisine)

Prajiturile cele mai delicioase sant cele cu fructe, zic eu, iar aceasta este cu siguranta pe gustul meu. Foarte buna !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Gogosi pufoase(facute cu lingura)