Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ingrediente
Blat: 175 g unt, 250 g zahar, coaja rasa de lamiie, 3 oua, 120 g faina, 100 g nuca de cocos, un praf de copt, 50 ml lichior de cocos,, Crema: 300 g mure, 2 nectarine, 10 foi gelatina, 400 g brinza de vaci, 150 g iaurt de vanilie, 200 ml crema de whisky, 400 ml frisca.
Dificultate: Medie | Timp: 1h
Mod de preparare
Untul se amesteca cu 175 g zahar, coaja de lamiie. Se agauda pe rind ouale, amestecind bine dupa fiecare. Apoi se pune faina, nuca de cocos, praful de copt si lichiorul. Se toarna aluatul intr-o tava imbracata cu hirtie de copt. Se coace 30 min la 175 grade. Se lasa la racit. Se pune gelatina la inmuiat iar nectarinele se taie felii. Brinza de vaci se amesteca cu iaurtul, 75 g zahar, crema de whisky si gelatina dizolvata. Se da la rece pentru 30 min. Se bate frisca si se incorporeaza in crema. Crema se intinde pe blat si se presara fructele. Se da 2 ore la rece.
Se poate pudra cu putin zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu fructe si brinza de vaci" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Prajituri
Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o
38 voturi
27 comentarii
1h
Incepem asa:
pentru un blat folosim:
4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate