Prajitura cu ghimbir, morcovi si glazura de branza fina

Mixam ouale.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu ghimbir, morcovi si glazura de branza fina

Ingrediente

  • 4 oua
  • 5 morcovi rasi
  • 2 cm de ghimbir ras
  • 200 g zahar brun
  • 150 ml ulei
  • 300 g faina
  • 100 g stafide
  • 100 g nuci tocate marunt si coapte la cuptor
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita scortisoara
  • un varf de cutit de nucsoara
  • un varf de cutit de sare
  • Glazura:
  • 1 cutie branza fina Philadelphia
  • 100 g unt nesarat
  • 200 g zahar pudra
  • esenta vanilie
  • Decor:
  • 150 g nuci tocate marunt, coapte la cuptor
  • fasiute mici de morcovi, caramelizate in miere

Mod de preparare

Mixam ouale, zaharul brun, uleiul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, faina, apoi adaugam scortisoara, praful de nucsoara, praful de sare, morcovii, ghimbirul, stafidele, nucile. Compozitia rezultata o turnam intr-o tava pt copt, tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul incins, circa 20-25 minute, foc mediu. Scoatem prajitura si o lasam sa se raceasca.

Pentru glazura, mixam branza fina cu untul moale, zaharul pudra si esenta de vanilie. İntindem glazura peste prajitura racita si presaram nuci tocate marunt si fasiute subtiri de morcovi, caramelizate in miere.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura