autor:

Felicia Vanea

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de Craciun

Prajitura cu ghimbir, morcovi si glazura de branza fina

Autor: Felicia Vanea (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Felicia Vanea (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 ianuarie 2017

Ingrediente
4 oua, 5 morcovi rasi, 2 cm de ghimbir ras, 200 g zahar brun, 150 ml ulei, 300 g faina, 100 g stafide, 100 g nuci tocate marunt si coapte la cuptor, 1 lingurita praf de copt, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 1 lingurita scortisoara, un varf de cutit de nucsoara, un varf de cutit de sare, Glazura:, 1 cutie branza fina Philadelphia, 100 g unt nesarat, 200 g zahar pudra, esenta vanilie, Decor:, 150 g nuci tocate marunt, coapte la cuptor, fasiute mici de morcovi, caramelizate in miere

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Mixam ouale, zaharul brun, uleiul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, faina, apoi adaugam scortisoara, praful de nucsoara, praful de sare, morcovii, ghimbirul, stafidele, nucile. Compozitia rezultata o turnam intr-o tava pt copt, tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul incins, circa 20-25 minute, foc mediu. Scoatem prajitura si o lasam sa se raceasca.



Pentru glazura, mixam branza fina cu untul moale, zaharul pudra si esenta de vanilie. İntindem glazura peste prajitura racita si presaram nuci tocate marunt si fasiute subtiri de morcovi, caramelizate in miere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ghimbir, morcovi si glazura de branza fina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Melcisori cu nuca

Melcisori cu nuca

Aluatul Laptele il incalzim putin si dizolvam in el drojdia, impreuna cu zaharul si lasam deoparte

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Craciun
Chec cu gris si nuci

Chec cu gris si nuci

Pentru inceput, fierbem la foc mic laptele (fara de a-l aduce pana la fierbere) , untul (pana se

1 vot    0 comentarii
1h 25 min
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • 4 oua
  • 5 morcovi rasi
  • 2 cm de ghimbir ras
  • 200 g zahar brun
  • 150 ml ulei
  • 300 g faina
  • 100 g stafide
  • 100 g nuci tocate marunt si coapte la cuptor
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita scortisoara
  • un varf de cutit de nucsoara
  • un varf de cutit de sare
  • Glazura:
  • 1 cutie branza fina Philadelphia
  • 100 g unt nesarat
  • 200 g zahar pudra
  • esenta vanilie
  • Decor:
  • 150 g nuci tocate marunt
  • coapte la cuptor
  • fasiute mici de morcovi
  • caramelizate in miere

Raporteaza reteta

Retete
de Felicia Vanea
Tort nins cu crema de ciocolata, crema de mascarpone si macarons de cacao

Tort nins cu crema de ciocolata, crema de mascarpone si macarons de cacao

Blatul: Mixam galbenusurile cu 150 g de zahar pana devin cremoase si cresc in volum. Albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tarta cu branza dulce de vaci si gem de visine

Tarta cu branza dulce de vaci si gem de visine

Biscuitii digestivi ii sfaramitam cu un sucitor. Untul il topim si il turnam peste biscuitii maruntiti,

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Craciun
Prajitura cu branza dulce de vaci si mure

Prajitura cu branza dulce de vaci si mure

O tava de cuptor o tapetam cu hartie de copt sau folie alimentara, punem cele doua foi de patiserie,

1 vot    0 comentarii
40 min
Retete de Craciun
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Cotlet de porc in aluat, cu varza si cartofi Cotlet de porc in aluat, cu varza si cartofi

Cotletul curatat bine de pielite il condimentam, apoi il ungem cu mustar pe toate partile si il invelim in felii de prosciutto crudo,

0 voturi    0 comentarii
2h
Fripturi
Tiramisu cu mouse de ciocolata Tiramisu cu mouse de ciocolata

Ciocolata alba si ciocolata amara se topesc separat. Ouale se bat spuma cu zaharul. Frisca se bate bine,se tine in frigider. Compozitia

37 voturi    9 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu branza dulce de vaci si mure