autor:

Anca Rm

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu gris si migdale -Sfouf by Gordon Ramsey

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 iulie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 iulie 2014

Ingrediente
600ml lapte, 450 gr gris(18 linguri), 400 gr zahar (13 linguri), 2 oua, 200 gr unt, 1 lingura apa flori de portocal, 2 linguri dulceata de portocale, 1 plic praf de copt, 150 gr faina ( 7 linguri), 1 lingurita curcuma, , Extra :, , unt pentru uns tava, 100 gr fulgi de migdale, 200 ml gem de caise

Dificultate: Medie Timp: 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Incalzim cuptorul la 180 grade si ungem o tava de 20x35 cu unt .



Intr-un bol amestecam faina, grisul, praful de copt si curcuma



Separat amestecam ouale cu zaharul, adaugand laptele, untul topit, apa de portocal si gemul .



Adaugam in castronul cu ingredientele uscate cate putin din amestecul cu lapte.si amestecam pana obtinem o compozitie uniforma. Turnam in tava, nivelam si presaram deasupra fulgi de migdale .



Prajitura o punem in cuptor si dupa aproximativ 35-40 minute va fi rumenita frumos deasupra, iar scobitoarea trebuie sa iasa curata .



Scoatem din cuptor si o lasam sa se racoreasca. Ungem cu gemul de caise, portionam si servim rece.



PS: Daca nu aveti curcuma, nu e nici o problema. Prajitura va iesi alba si nu atat de galbena precum cea pe care am facut-o eu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gris si migdale -Sfouf by Gordon Ramsey" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu mere si boti

Prajitura cu mere si boti

Mod de preparare: Intr-un castron se pune faina, sarea, untura si zaharul. Se framanta pana ce se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Prajitura cu compot

Prajitura cu compot

Tava pe pune pe aragaz iar fundul ei este acoperit cu zahar(din abundenta). Zaharul este pus la topit.

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Anca Rm

    Anca Rm (Chef de cuisine) , 08 august 2014

    Apa de flori de portocal de la selgros am luat , si gasesti si in magazinele cu produse naturiste. Dar poti sa folosesti altceva in loc de asa (vanilie, menta, migdale esente )sau nimic

  • Fara foto

    gabriela , 05 august 2014

    apa flori de portocale de unde???

Dificultate

Medie

Timp

30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 600ml lapte
  • 450 gr gris(18 linguri)
  • 400 gr zahar (13 linguri)
  • 2 oua
  • 200 gr unt
  • 1 lingura apa flori de portocal
  • 2 linguri dulceata de portocale
  • 1 plic praf de copt
  • 150 gr faina ( 7 linguri)
  • 1 lingurita curcuma
  • Extra :
  • unt pentru uns tava
  • 100 gr fulgi de migdale
  • 200 ml gem de caise

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

47 voturi    15 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri

Anca Rm (Chef de cuisine)

Apa de flori de portocal de la selgros am luat , si gasesti si in magazinele cu produse naturiste. Dar poti sa folosesti altceva in loc de asa (vanilie, menta, migdale esente )sau nimic

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Rulada din ficatei de pui si paine