Incalzim cuptorul la 180 grade si ungem o tava de 20x35 cu unt .
Intr-un bol amestecam faina, grisul, praful de copt si curcuma
Separat amestecam ouale cu zaharul, adaugand laptele, untul topit, apa de portocal si gemul .
Adaugam in castronul cu ingredientele uscate cate putin din amestecul cu lapte.si amestecam pana obtinem o compozitie uniforma. Turnam in tava, nivelam si presaram deasupra fulgi de migdale .
Prajitura o punem in cuptor si dupa aproximativ 35-40 minute va fi rumenita frumos deasupra, iar scobitoarea trebuie sa iasa curata .
Scoatem din cuptor si o lasam sa se racoreasca. Ungem cu gemul de caise, portionam si servim rece.
PS: Daca nu aveti curcuma, nu e nici o problema. Prajitura va iesi alba si nu atat de galbena precum cea pe care am facut-o eu.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii