Pentru cantitatea asta,folosesc o tava cu diametrul de 36 cm.
Pentru aluat,se amesteca margarina(moale) cu zaharul pudra;se adauga ouale,coaja de lamiie,faina si f.putina apa(de la robinet),cca 1 -2 linguri.
Se framinta,apoi se pune la frigider,pina se face umplutura:untul(80 g) se pune pe foc;cind e topit,se adauga merele(spalate,curatate,taiate in sferturi,apoi fiecare sfert,se taie felii,subtiri).
Se pune,apoi,zaharul.Se lasa totul la foc mediu,amestecind din cind in cind,pina ce zeama ,lasata de mere,se evapora.Apoi,compozitia se ia de pe foc si cind se raceste,putin,se adauga nuci,scortisoara si cuisoare.
Scoatem aluatul de la frigider;3/4 de aluat,se intinde(cu mina),intr-o tava,neunsa;aluatul se intinde,si pe marginile tavii(vezi poza),cam de 3 cm inaltime;peste aluat,se intinde gemul de caise,apoi,se pune umplutura.Se uniformizeaza,apoi,aluatul ramas(1/4) se intareste cu putina faina si se rade deasupra.
Tava se da la cuptor,la foc mediu(cuptorul se preincalzeste),cam 45 de minute.
Dupa aceea se lasa sa se raceasca,apoi se taie patrate de cca 5 cm.Se pudreaza cu zahar pudra si se serveste.
Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureDoriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasaIntr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.
Budinca de cozonacRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii