Prajitura cu miere(foi)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 ou,30 gr unt,150 gr zahar,2 linguri miere,3 linguri lapte,1 lingurita bicarbonat
  • Crema:200 ml lapte,2 linguri de gris,150 gr unt+150 gr zahar farin,zeama de lamaie

Mod de preparare

Toate ingredientele se amesteca si se fierb maxim 5 min.Se lasa sa se raceasca si se amesteca cu 450 gr faina.Aluatul se imparte in 4 foi si se coc pe dosul tavii

Crema:Se fierbe laptele,se pune grisul in ploaie,se aduga zaharul si untul.Se amesteca bine,iar la urma se aduga zeama de lamaie

In tava se aseaza foaie+crema,foaie +gem de caise.foaie+crema.

Se acopera tava cu celofan si se lasa la rece pana a doua zi,apoi se portioneaza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise