Prajitura cu nuca de cocos

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu nuca de  cocos

Ingrediente

  • Avem nevoie de :
  • -300 grame zahar pentru blat
  • -150 grame zahar pentru glazura
  • -150 grame zahar pudra pentru crema
  • -200 grame fulgi de nuca de cocos( din care se pastreaza 2 linguri pentru décor)
  • -3 linguri de apa clocotita pentru blat
  • -3 linguri de apa clocotita pentru glazura
  • -200 grame unt pentru cremasau margarina Mumtaz
  • -25 grame unt sau margarina Mumtaz pentru glazura
  • -3 linguri de faina
  • -7 oua
  • -2 linguri de cacao
  • -2 linguri suc de lamaie
  • -esenta de vanilie

Mod de preparare

Blatul

Se bat albusurile spuma cu putina sare; se adauga treptat zaharul.Cand zaharul s-a inglobat bine se adauga 3 linguri de apa clocotita si zeama de lamaie; apoi nuca de cocos si faina; se amesteca bine.

Se toarna intr-o tava de 25/35 cm tapetata cu hartie de copt; se unge si tava cu ulei si hartia de copt.

Se coace la cuptorul preincalzit la 160 de grade 30 de minute.

Se scoate calda pe un platou si se lasa sa se raceasca.

Crema

Se pun pe baie de aburi cele 7 galbenusuri cu zaharul pudra si se amaesteca incontinuu pana se ingroasa;sa fie de consistenta unei smantani.

Se lasa sa se raceasca.

Untul se freaca spuma cu ½ lingurita de esenta de vanilie, apoi se adauga treptat crema fiarta.

Se aseaza pe blat.

Glazura

Se fierb pe foc mic zaharul,cele 2 linguri de cacao si untul.

Se toarna peste crema.

Se presara cu fulgi de cocos.

Se da la frigider cca 2 ore.

Se portioneaza in romburi.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise