Ingrediente
Avem nevoie de :, -300 grame zahar pentru blat, -150 grame zahar pentru glazura, -150 grame zahar pudra pentru crema, -200 grame fulgi de nuca de cocos( din care se pastreaza 2 linguri pentru décor), -3 linguri de apa clocotita pentru blat, -3 linguri de apa clocotita pentru glazura, -200 grame unt pentru cremasau margarina Mumtaz, -25 grame unt sau margarina Mumtaz pentru glazura, -3 linguri de faina, -7 oua, -2 linguri de cacao, -2 linguri suc de lamaie, -esenta de vanilie
Dificultate: Medie | Timp: 2h 30 min
27 voturi
Mod de preparare
Se bat albusurile spuma cu putina sare; se adauga treptat zaharul.Cand zaharul s-a inglobat bine se adauga 3 linguri de apa clocotita si zeama de lamaie; apoi nuca de cocos si faina; se amesteca bine.
Se toarna intr-o tava de 25/35 cm tapetata cu hartie de copt; se unge si tava cu ulei si hartia de copt.
Se coace la cuptorul preincalzit la 160 de grade 30 de minute.
Se scoate calda pe un platou si se lasa sa se raceasca.
Crema
Se pun pe baie de aburi cele 7 galbenusuri cu zaharul pudra si se amaesteca incontinuu pana se ingroasa;sa fie de consistenta unei smantani.
Se lasa sa se raceasca.
Untul se freaca spuma cu ½ lingurita de esenta de vanilie, apoi se adauga treptat crema fiarta.
Se aseaza pe blat.
Glazura
Se fierb pe foc mic zaharul,cele 2 linguri de cacao si untul.
Se toarna peste crema.
Se presara cu fulgi de cocos.
Se da la frigider cca 2 ore.
Se portioneaza in romburi.
Pofta buna!
Catalina (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2010
Foarte buna reteta, numai ca m-am speriat cand am vazut timpul de preparare... 20 de ore si 30 minute
constanta proca (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2010
Cred ca este o bunatate,o voi incerca si eu.
doru simona (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2010
am salvat sa o fac si eu
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2010
Buna, buna! Imi place si am sa o incerc!
husni (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2010
Si eu fac,o prajitura cu nuca de cocos(dar mai putina). Nu are crema.Reteta ta,imi place;e mai complexa.Trebuie incercata. A mea,asa arata:
mia (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2010
Salvat.....sigur o sa incerc si eu.....felicitari...
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2010
Aratã minunat !!! ne faci poftã :)
mihai (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2010
Excelenta! O prajitura binevenita, felicitari!