Blatul
Se bat albusurile spuma cu putina sare; se adauga treptat zaharul.Cand zaharul s-a inglobat bine se adauga 3 linguri de apa clocotita si zeama de lamaie; apoi nuca de cocos si faina; se amesteca bine.
Se toarna intr-o tava de 25/35 cm tapetata cu hartie de copt; se unge si tava cu ulei si hartia de copt.
Se coace la cuptorul preincalzit la 160 de grade 30 de minute.
Se scoate calda pe un platou si se lasa sa se raceasca.
Crema
Se pun pe baie de aburi cele 7 galbenusuri cu zaharul pudra si se amaesteca incontinuu pana se ingroasa;sa fie de consistenta unei smantani.
Se lasa sa se raceasca.
Untul se freaca spuma cu ½ lingurita de esenta de vanilie, apoi se adauga treptat crema fiarta.
Se aseaza pe blat.
Glazura
Se fierb pe foc mic zaharul,cele 2 linguri de cacao si untul.
Se toarna peste crema.
Se presara cu fulgi de cocos.
Se da la frigider cca 2 ore.
Se portioneaza in romburi.
Pofta buna!
Reteta de turta dulce cu miere. Turta dulce cu miere reteta simpla si delicioasa. Turta dulce decoarata cu glazura regala....
Turta dulce cu miereReteta de faguri deliciosi. Cum se face acasa reteta de faguri deliciosi.
Faguri deliciosiDe Sarbatori, am pregatit cotlet de porc la cuptor, cu costite, cartofi si mirodenii.
Cotlet de porc, cu legume si mirodenii, la cuptorRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii