Prajitura cu nuca si ciocolata

Timp pregatire
70 minute
Prajitura cu nuca si ciocolata

Ingrediente

  • 3 oua
  • 120 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 1/2 plic praf de copt
  • 200 gr faina
  • 2 linguri cacao neagra
  • doua maini de nuci ( nu le-am cantarit)
  • 1/2 sticluta esenta de rom
  • un varf de sare
  • Glazura:
  • 120 gr ciocolata cu lapte
  • 3-4 linguri frisca lichida
  • o mana de nuci taiate
  • pentru uns tava un pic de unt

Mod de preparare

Mixam ouale intregi, in care presaram un varf de cutit de sare, cu zaharul pana se deschid la culoare si se topeste zaharul.

Turnam treptat uleiul si laptele mixand dupa fiecare.

Incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaua, folosind o spatula. Adaugam esenta de rom si nuca taiata bucatele si amestecam din nou cu spatula.

Turnam compozitia in vasul de la Multicooker uns cu putin unt. Inchidem capacul si setam aparatul pe functia "bake", alegem temperatura la 150 de grade si timpul de coacere 45 de minute. Cand s-a terminat timpul de coacere, deschidem capacul dar mai lasam blatul in vas inca 10 minute fara sa oprim aparatul.

Scoatem prajitura pe un platou si bineinteles oprim si aparatul si il scoatem de priza.

Glazura:

Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida pe baie de aburi. Intindem glazura peste prajitura si presaram deasupra nuci taiate.

Dam la frigider pana se intareste glazura, apoi feliem si servim.

Reteta pregatita de Timea, @timeaioo.blogspot.ro cu Philips Multicooker.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise