Prajitura cu nuca si ciocolata

Timp pregatire
70 minute
Prajitura cu nuca si ciocolata

Ingrediente

  • 3 oua
  • 120 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 1/2 plic praf de copt
  • 200 gr faina
  • 2 linguri cacao neagra
  • doua maini de nuci ( nu le-am cantarit)
  • 1/2 sticluta esenta de rom
  • un varf de sare
  • Glazura:
  • 120 gr ciocolata cu lapte
  • 3-4 linguri frisca lichida
  • o mana de nuci taiate
  • pentru uns tava un pic de unt

Mod de preparare

Mixam ouale intregi, in care presaram un varf de cutit de sare, cu zaharul pana se deschid la culoare si se topeste zaharul.

Turnam treptat uleiul si laptele mixand dupa fiecare.

Incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaua, folosind o spatula. Adaugam esenta de rom si nuca taiata bucatele si amestecam din nou cu spatula.

Turnam compozitia in vasul de la Multicooker uns cu putin unt. Inchidem capacul si setam aparatul pe functia "bake", alegem temperatura la 150 de grade si timpul de coacere 45 de minute. Cand s-a terminat timpul de coacere, deschidem capacul dar mai lasam blatul in vas inca 10 minute fara sa oprim aparatul.

Scoatem prajitura pe un platou si bineinteles oprim si aparatul si il scoatem de priza.

Glazura:

Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida pe baie de aburi. Intindem glazura peste prajitura si presaram deasupra nuci taiate.

Dam la frigider pana se intareste glazura, apoi feliem si servim.

Reteta pregatita de Timea, @timeaioo.blogspot.ro cu Philips Multicooker.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure