Blatul: Bati spuma albusurile cu zaharul si adaugi trepatat nuca macinata, faina si praful de copt. Torni compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt si o dai la cuptor pt 25 minute. Dupa ce s-a copt scoti blatul si razi ciocolata alba imediat. Cat se raceste pregatesti crema.
Crema: freci galbenusurile cu 5 linguri de zahar pana devin ca o spuma. Caramelizezi apoi zaharul ramas, adaugi untul si apa si fierbi totul la foc mic ( pana cand se topeste de tot zaharul caramelizat, arata ca un ceai de zahar ars). Pui apoi si galbenusurile, amesteci repede, presari nuca taiata, omogenizezi si lasi pe foc pana cand crema se ingroasa. O iei de pe foc, o lasi putin sa se raceasca, apoi o intinzi repede peste blat si o dai la rece.
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii