Blatul: Bati spuma albusurile cu zaharul si adaugi trepatat nuca macinata, faina si praful de copt. Torni compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt si o dai la cuptor pt 25 minute. Dupa ce s-a copt scoti blatul si razi ciocolata alba imediat. Cat se raceste pregatesti crema.
Crema: freci galbenusurile cu 5 linguri de zahar pana devin ca o spuma. Caramelizezi apoi zaharul ramas, adaugi untul si apa si fierbi totul la foc mic ( pana cand se topeste de tot zaharul caramelizat, arata ca un ceai de zahar ars). Pui apoi si galbenusurile, amesteci repede, presari nuca taiata, omogenizezi si lasi pe foc pana cand crema se ingroasa. O iei de pe foc, o lasi putin sa se raceasca, apoi o intinzi repede peste blat si o dai la rece.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii