Daca esti in cautarea unui desert rafinat, usor de preparat si cu gust autentic de casa, aceasta prajitura cu nuci si crema de vanilie este alegerea perfecta. Textura fina a cremei se imbina perfect cu crocantul nucilor, rezultand un deliciu care cucereste de la prima lingurita. Ideala pentru sarbatori, mese in familie sau momentele cand vrei ceva dulce, simplu si de efect.
Ungem o tava de 25x35 cm cu ulei si o tapetam cu faina. Punem nucile taiate marunt pe toata suprafata tavii.
Apoi preparam blatul. Batem albusurile spuma cu apa, apoi adaugam zaharul mai mixam putin, adaugam galbenusurile, faina, praful de copt si cacaoa. Amestecam totul bine apoi punem compozitia obtinuta in tava peste nuci.
Coacem in cuptorul preincalzit la 175-180 de grade C pentru 30-35 de minute. Facem testul cu scobitoarea.
Lasam blatul la racit.
Pentru crema amestecam cele doua plicuri de budinca cu laptele si punem pe foc pana se ingroasa. Apoi, cat crema este calda, incorporam untul sau margarina.
Peste blat intindem crema rece si punem prajitura la frigider pentru cateva ore.
O decoram cu ciocolata rasa sau nuci macinate.
Va mai recomandam si reteta de prajitura Tosca, prajitura cu crema de lamaie sau prajitura intercontinental. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii