Prajitura Tosca – o reteta simpla, delicioasa si usor de preparat, cu blat pufos de bezea cu mac, crema fina de vanilie cu unt, biscuiti cu aroma de cafea si glazura de ciocolata. Descopera cum sa o pregatesti pas cu pas!
Preincalzim cuptorul la 180 de grade C. Mixam foarte bine albusurile cu un praf de sare pana incep sa capete consistenta, apoi adaugam putin cate putin zaharul. Continuam sa mixam pana cand obtinem o bezea tare si adaugam macul. Amestecam delicat iar apoi incorporam faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Acoperim o tava de 25×35 cm cu hartie de copt si punem compozitia, niveland-o bine. Coacem blatul 25-35 de minute la 170°C pana incepe sa se rumeneasca usor. Pentru siguranta facem testul cu scobitoarea. In cuptor blatul va creste destul de mult dar dupa racire se va lasa.
Crema se prepara astfel. Intr-o craticioara amestecam foarte bine galbenusurile cu un praf de sare si zaharul pana cand vom obtine o compozitie cremoasa si deschisa la culoare.
Apoi incorporam bine amidonul, turnam laptele si punem vasul pe foc. Amestecam continuu pentru a nu se lipi iar dupa ce da in fiert cam doua, trei clocote, stingem focul. Dupa cateva minute punem untul cubulete, esenta de vanilie si amestecam pana se incorporezaza bine. Lasam 10 minute sa se mai racoreasca si punem crema paste blatul bine racit, in tava in care a fost copt. Nivelam uniform si asezam deasupra biscuitii insiropati usor in cafea.
Glazura se prepara simplu. Topim ciocolata impreuna cu smantana dulce si untul la foc mic sau la microunde. Apoi o intindem peste stratul de biscuiti, niveland bine cu o spatula.
Daca doriti, decorati cu ciocolata alba data pe razatoarea fina asa cum am facut eu.
Punem prajitura la rece cateva ore sau peste noapte, apoi o portionam si putem savura o bucata (sau chiar doua) din minunata prajitura Tosca.
Puteti incerca si prajitura Ferreo Rocher, prajiyura Bounty sau prajitura Amandina. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii