autor:

Sidy

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu piure de castane

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 ianuarie 2013

Ingrediente
-pentru blat, 5 oua, 6 linguri cu varf faina, 6 linguri zahar, 2 linguri apa, 1 plic praf de copt, 1 lingura rasa ness, -pentru crema, 200 ml frisca, 1 plic zahar vanilat, 400 g piure de castane, -pentru sirop, 150 ml apa, 3 linguri pline cu zahar, esenta de rom, -pentru glazura, 6 linguri cacao, 6 linguri zahar praf, 3 linguri ulei, 3 linguri apa fierbinte

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

4 voturi

Mod de preparare

Facem blatul de pandispan din 5 galbenusuri frecate bine cu apa( amestecata cu ness-ul) si cu cele 6 linguri cu zahar.Frecam bine cu mixerul 3 minute.
Albusurile cu un praf de sare le batem bine ,bine.
La galbenusurile batute adaugam pe rand cate o lingura cu faina amestecata cu praful de copt, pina incorporam toata faina. Adaugam 1/2 din albusurile batute spuma, le amestecam cu grija cu o lingura, invartind de sus in jos pina se omogenizeaza albusurile cu galbenusurile , apoi adaugam cealalta 1/2 de albusuri si procedam la fel.
Intr-o tava 25 cm X 35 cm, unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt (faina) turnam pandispanul cremos si il nivelam cu o lingura.
Il dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 grade C pina se coace blatul. Incercam daca e copt cu proba scobitorii.Scoatem apoi blatul din cuptor si il lasam sa se raceasca in forma, apoi il penem pe un gratar si il taiem orizontal in doua.
Frisca o batem bine cu mixerul apoi o amestecam cu piureul de castane si obtinem astfel crema.
Facem siropul punand la fiert apa cu zaharul. Cand da in clocot luam de pe foc si lasam siropul sa se raceasca.Cand e rece adaugam esenta de rom.
Dupa ce s-a racit asezam primul blat pe un platou si il insiropam bine, punem crema , deasupra al doilea al doilea blat. Il insiropam si pe acesta.
Deasupra asezam glazura dupa ce am amestecat bine toate ingredientele, pina se topeste zaharul.
Punem prajitura la rece pentru cateva ore , apoi o putem portiona.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piure de castane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu piure de castane si cafea

Prajitura cu piure de castane si cafea

1.Se prepara fiecare blat din cate 4 albusuri mixate cu un praf de sare apoi cu zaharul.Se incorporeaza

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Epilator IPL Homelight Sensor

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Adriana B

    Adriana B (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2013

    Arata foarte bine si cred ca e delicioasa!

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

4 voturi

Ingrediente

  • -pentru blat
  • 5 oua
  • 6 linguri cu varf faina
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura rasa ness
  • -pentru crema
  • 200 ml frisca
  • 1 plic zahar vanilat
  • 400 g piure de castane
  • -pentru sirop
  • 150 ml apa
  • 3 linguri pline cu zahar
  • esenta de rom
  • -pentru glazura
  • 6 linguri cacao
  • 6 linguri zahar praf
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa fierbinte

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adriana B

Adriana B (Chef de cuisine)

Arata foarte bine si cred ca e delicioasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Negresa de post