Prajitura cu portocale

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu portocale

Ingrediente

  • 2 oua,175g zahar,175g unt, 225g faina, 2 lingurite praf de copt,1/2 lingurita nucsoara,coaja rasa si zeama de la doua portocale
  • Sirop: zeama de la sase portocale,100ml apa, 2 linguri zahar

Mod de preparare

Facem o crema fina din unt moale frecat bine cu zahar, nucsoara si coaja rasa de portocale. Adaugam pe rand ouale mixand energic dupa fiecare, incorporam apoi faina amestecata cu praful de copt si cernuta,intercaland cu zeama de la cele doua portocal. Rasturnam aluatul in forma si lasam la cuptor la foc mic 50-60min; in acest timp pregatim siropul; punem intr-un vas pe foc zeama de portocale, zaharul si apa, amestecam sa se topeasca, iar cand incepe sa se ingroase oprim focul si dam deoparte. Blatul, dupa ce s-a copt, il rasturnam pe un platou, il intepam cu o furculita. Apoi, cat este cald, turnam cu o lingura siropul deasupra; ornam prajitura cu felii de portocala si dam la frigider pana in momentul servirii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise