Prajitura cu visine - reteta de pandispan pufos cu visine sau alte fructe

Pandispan pufos cu visine – Rețeta traditionala de prajitura cu visine sau alte fructe. Iata cum sa prepari un desert delicios si aerat, perfect pentru orice ocazie.

Portii
20
Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu visine - reteta de pandispan pufos cu visine sau alte fructe

Ingrediente

  • Aluat:
  • 6 oua
  • 12 linguri zahar
  • 100ml lapte
  • 100ml ulei
  • un praf de copt
  • 12 linguri faina
  • In plus:
  • 2 cani visine
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura faina

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana se formeaza o spuma densa care nu curge, se pun pe rand galbenusurile, laptele si uleiul, apoi faina cu praful de copt. Se amesteca usor si se toarna compozitia in tava (22x30 cm).

Visinele se curata de samburi, se lasa la surs, apoi se amesteca cu lingura de zaharul si cea de faina, se repartizeaza peste blatul din tava.

Se da prajitura la cuptorul preinaclzit, la 180 de grade C, in jur de 30-35 de minute.

Prajitura este gata daca atunci cand introducem o scobitoarea in blat ea iese curata.

Se lasa la racit si se pudreaza cu zahar pudra cu vanilie.

Puteti incerca si prajitura pufoasa cu fructe de padure, prajitura cu capsuni sau prajitura cu iaurt si capsuni. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise