Prajitura cu visine sau cirese

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -4 oua
  • -13-16 linguri zahar
  • -10 linguri ulei
  • -10 linguri lapte
  • -praf de copt
  • -12 linguri faina
  • -visine sau cirese(cam 500 gr)
  • optional: 3 albusuri+ 8 linguri zahar

Mod de preparare

4 albusuri se bat spuma cu 10 linguri zahar,dupa care se pun galbenusurile.Se omogenizeaza cu ajutorul unui mixer si se adauga pe rand 10 linguri ulei si 10 linguri lapte.Se amesteca usor la viteza mica.

Se impreuneaza cele 12 linguri de faina cu praful de copt si se adauga in ploaie peste compozitia obtinuta.

Se pune in tava de yena sau in tava normala cu conditia ca daca punem in tava normala aceasta sa fie tapetata cu ulei si faina.

Visinele se desfac si se presara 6 linguri de zahar sa nu mai fie acrisoare.

Iar daca sunt cirese se adauga doar 3 linguri de zahar maxim 4.

Adaugam visinele/ciresele deasupra aluatului.

optional: Pe deasupra se poate face spuma din 3 albusuri si 8 linguri zahar pentru a fi mai buna.Aceasta se pune cand prajitura este coapta si trebuie scoasa din cuptor.Se adauga spuma si se baga la cuptor cateva minutele pana cand spuma se roseste putin.

Aceasta prajitura este preferata mea si am vrut sa v-o impartasesc si voua si v-o recomand in orice zi,weekend,festivitate sau in orice zi.

Pofta buna!

Astept comentarii si sper sa o testati cat mai curand.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise