4 albusuri se bat spuma cu 10 linguri zahar,dupa care se pun galbenusurile.Se omogenizeaza cu ajutorul unui mixer si se adauga pe rand 10 linguri ulei si 10 linguri lapte.Se amesteca usor la viteza mica.
Se impreuneaza cele 12 linguri de faina cu praful de copt si se adauga in ploaie peste compozitia obtinuta.
Se pune in tava de yena sau in tava normala cu conditia ca daca punem in tava normala aceasta sa fie tapetata cu ulei si faina.
Visinele se desfac si se presara 6 linguri de zahar sa nu mai fie acrisoare.
Iar daca sunt cirese se adauga doar 3 linguri de zahar maxim 4.
Adaugam visinele/ciresele deasupra aluatului.
optional: Pe deasupra se poate face spuma din 3 albusuri si 8 linguri zahar pentru a fi mai buna.Aceasta se pune cand prajitura este coapta si trebuie scoasa din cuptor.Se adauga spuma si se baga la cuptor cateva minutele pana cand spuma se roseste putin.
Aceasta prajitura este preferata mea si am vrut sa v-o impartasesc si voua si v-o recomand in orice zi,weekend,festivitate sau in orice zi.
Pofta buna!
Astept comentarii si sper sa o testati cat mai curand.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii