autor:

» » Aluaturi si Foietaje

Prajitura de post cu bulion

Autor: petrica (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: petrica (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 aprilie 2013

Ingrediente
1 cana de 250 ml de ulei, aceeasi cantitate de zahar (1 cana), 1 cana de 250 ml bulion,1 praf de copt, faina cit cuprinde, 1 virf de cutit de sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se pun toate ingredientele de mai sus intr-un vas, se omogenizeaza si apoi se adauga faina putin cite putin, pana se obtine un aluat nu prea consistent. Se imparte aluatul in 2 parti egale. Se ia prima parte, se aseaza pe masa de lucru, se intinde cit e dimensiunea tipsiei, apoi se aseaza peste ea intr-un strat subtire un gem acrisor (de caise etc.) Se intinde si cea de-a doua parte din aluat si se aseaza peste gem. Apoi cu furculita se inteapa din loc in loc si se introduce la cuptor. Se coace cca 40 minute. Se scoate si se taie dupa dimensiunea dorita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post cu bulion" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 cana de 250 ml de ulei
  • aceeasi cantitate de zahar (1 cana)
  • 1 cana de 250 ml bulion,1 praf de copt
  • faina cit cuprinde
  • 1 virf de cutit de sare

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Bomboane de pom cu spanac