Ingrediente
Pentru blat:, -6 oua, -6 linguri de faina, -un pliculet de praf de copt, , Pentru crema alba:, -350 ml frisca lichida, , Pentru crema neagra:, -100 gr ciocolata dietetica sau un pliculet de praf de cappucino/ciocolata calda, -2 linguri amidon, -150 ml apa, , Pentru umplutura:, -doua mere, -praf de scortisoara, -suc de la jumatate de lamaie, , Am folosit si dulceata dietetica de visine, dar niciuna din cele mentionate mai sus (cremele alba, neagra si dulceata) nu sunt obligatorii...insa ii dau un gust de senzatie...
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
14 voturi
Mod de preparare
Se incepe cu umplutura, deoarece se va rula cu blatul cand acesta este fierbinte. Asadar, vom cali merele, adaugand scortisoara si sucul de lamaie, ii ofera un gust genia, puteti sa puneti in rulada aceasta umplutura simpla sau o puteti amesteca si cu frisca pe care urmeaza sa o pregatim.
Crema alba va fi folosita la ornat dar si amestecata cu merele. Frisca lichida se bate cu mixerul, simplu si delicios.
Crema neagra: ciocolata se topeste la bain-marie si se toarna apoi apa si amidonul (sau daca aveti pliculet cu praf de cappucino, amestecati pur si simplu cu apa si cu amidonul). Lasati sa clocoteasca si veti vedea cum se intareste ca prin minune, suntem gata pentru blat.
Pentru blat, se separa galbenusurile de albusuri (acestea din urma se bat la mixer), la galbenusuri adaugam o lingura de faina, praful de copt.. Amestecam si apoi adaugam albusurile. Se adauga si restul de faina, se coace 15-20 minute, se va scoate blatul din cuptor si se va taia in jumatate (pe latime).
Asamblarea: avem doua blaturi mici, le rulam cu umplutura si apoi le unim ca si cum ar fi o rulada mare (vezi pozele, nu ai spune ca rulada e practic taiata la jumatate). Vom orna rulada cu cremele si dulceata, bucurandu-ne in final de gustul incredibil al ruladei cu zero zahar!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 februarie 2013
Grozava...
Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2012
E tare de tot::aspect, arome, fructe...
constanta proca (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011
O reteta super !
Catalina (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2011
super! imi plac retetele tale...