Prajitura fina cu crema spumoasa de branza si pepite de ciocolata neagra

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura fina cu crema spumoasa de branza si pepite de ciocolata neagra

Ingrediente

  • 600g crema spumoasa de branza(foto)
  • 4 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 100g zahar
  • 1 cubulet de unt
  • 250g faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 mana buna de pepite de ciocolata neagra
  • zahar pudra

Mod de preparare

Am luat dintr-un magazin aici in Franta o crema de branza Gervita care este spumoasa, fina si am zis sa incerc o prajiturica cu aceasta crema...si cum ne place ciocolata am folosit si pepite de ciocolata neagra...a iesit o minunatie de prajitura. Poate se gaseste peste tot acest tip de crema de branza spumoasa deaorece merita incercata :)

Separam ouale, galbenusurile le batem bine cu zaharul si vanilia pana devin albicioase, adaugam si crema de branza cu untul topit si mixam pana omogenizam bine totul.Faina o amestecam cu bicarbonatul si mixam din nou pana le incorporam bine si pe acestea.

Albusurile le batem spuma cu praful de sare, apoi le rasturnam peste aluat, iar cu o spatula amestecam usor de jos in sus pana incorporam bine toate ingredientele.

Intr-o tava cu fundul detasabil am pus hartie de copt doar in partea de jos, iar pe margini am uns cu ulei si tapetata cu faina, apoi am rasturnat compozitia rezultata in tava, am pus deasupra si pepitele de ciocolata neagra si am bagat tava la cuptorul incins pana cand este usor rumena deasupra! (nu va pot da exact timpul si gradele deoarece cuptorul meu este vechi si mai scapa caldura). Lasam prajitura sa se raceasca in cuptor cu usa intre-deschisa pentru a nu se lasa brusc, ci in timp. O servim rece, pudrata cu zahar pudra!

Un deliciu!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise