Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va cuceri pe toata lumea cu aroma inconfundabila si textura sa minunata!

Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
medie
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 g faina
  • 250 g unt (rece, taiat cubulete)
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • Un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 800 g prune (spalate, fara samburi si taiate in jumatati sau sferturi)
  • 2-3 linguri zahar (in functie de cat de dulci sunt prunele)
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1-2 linguri amidon de porumb sau faina

Mod de preparare

Intr-un bol mare, amesteca faina cu praful de copt si un praf de sare.
Adauga untul rece si amesteca cu degetele sau cu un taietor de patiserie pana cand amestecul devine nisipos.
Adauga zaharul, zaharul vanilat si ouale. Framanta rapid pana obtii un aluat omogen.
Imparte aluatul in doua parti egale. Infasoara fiecare parte in folie alimentara si pune-le la frigider pentru cel putin 30 de minute.

Intr-un bol, amesteca prunele taiate cu zaharul, scortisoara si amidonul de porumb (sau faina). Amidonul va ajuta la absorbtia sucului lasat de prune in timpul coacerii.

Preincalzeste cuptorul la 180°C. Unge o tava de copt (aproximativ 22x30 cm) cu unt sau tapeteaz-o cu hartie de copt.
Scoate o parte din aluat din frigider si da-o prin razatoare pe fundul tavii, presand usor pentru a forma baza prajiturii.
Distribuie uniform amestecul de prune peste stratul de aluat ras.
Scoate cealalta parte de aluat din frigider si da-o si pe aceasta prin razatoare, presarand uniform peste stratul de prune.

Coace prajitura in cuptorul preincalzit timp de 35-40 de minute sau pana cand devine aurie si crocanta la suprafata.
Lasa prajitura sa se raceasca complet in tava inainte de a o taia in forma dorita.

Serveste prajitura simpla sau cu o lingura de inghetata de vanilie sau un pic de frisca deasupra.

Variante: Poti folosi si alte fructe precum caise, piersici sau cirese.

Depozitare: prajitura se pastreaza bine la temperatura camerei timp de 2-3 zile sau la frigider pana la o saptamana.

Incearca si reteta de galette cu caise sau tarta cu cirese. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise