Prajitura frantuzeasca

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Prajitura frantuzeasca

Ingrediente

  • Pentru foi :
  • - 400 gr făină
  • - 150 gr zahăr
  • - 150 gr margarină
  • - 1 praf de copt
  • - 2 linguri de cacao
  • - 200 gr smântână
  • Umplutura :
  • - 6 albuşuri
  • - 200 gr zahăr
  • - 150 gr nucă cocos
  • Crema:
  • - 6 gălbenuşuri
  • - o budincă de vanilie
  • - 500 ml lapte
  • - 250 g unt
  • - 200 g zahar praf
  • +
  • - 50 g fulgi din nuca de cocos
  • - 1 borcan visine fara samburi
  • - 100 g stafide

Mod de preparare

Se prepara pentru inceput foile:intr-un vas punem faina, margarina,praful de copt,smantana,zaharul si cacaoa.

Framantam bine si coca obtinuta, se imparte in 2 parti care se vor intinde in doua foi de dimensiunea unei tavi .

Preparam umplutura:in albusurile batute spuma se adauga nuca de cocos si zaharul.

Punem in tava tapetata cu hartie de copt prima foaie, apoi crema de cocos peste care presaram visinele fara samburi si stafidele inmuiate in esenta de rom si apoi bine scurse.

Peste ele punem a doua foaie si dam tava la cuptorul dinainte incalzit.Lasam sa se coaca la 160 de grade aproximativ 30 de minute.

Facem crema:budinca de vanilie impreuna cu laptele si galbenusurile se fierb la foc potivit pana se ingroasa. Dupa ce compozitia s-a racit se adauga untul si zaharul praf.

Cand prajitura este scoasa din cuptor se lasa la racit apoi se adauga crema de vanilie si se pudreaza cu fulgi din nuca de cocos.

O lasam la rece cateva ore apoi o portionam.

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2012/04/prajitura-frantuzeasca.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise