autor:

Sidy

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura frantuzeasca

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 09 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 09 aprilie 2013

Ingrediente
Pentru foi :, - 400 gr făină, - 150 gr zahăr, - 150 gr margarină, - 1 praf de copt, - 2 linguri de cacao, - 200 gr smântână, Umplutura :, - 6 albuşuri, - 200 gr zahăr, - 150 gr nucă cocos, Crema:, - 6 gălbenuşuri, - o budincă de vanilie, - 500 ml lapte, - 250 g unt, - 200 g zahar praf, +, - 50 g fulgi din nuca de cocos, - 1 borcan visine fara samburi, - 100 g stafide

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

4 voturi

Mod de preparare

Se prepara pentru inceput foile:intr-un vas punem faina, margarina,praful de copt,smantana,zaharul si cacaoa.
Framantam bine si coca obtinuta, se imparte in 2 parti care se vor intinde in doua foi de dimensiunea unei tavi .
Preparam umplutura:in albusurile batute spuma se adauga nuca de cocos si zaharul.
Punem in tava tapetata cu hartie de copt prima foaie, apoi crema de cocos peste care presaram visinele fara samburi si stafidele inmuiate in esenta de rom si apoi bine scurse.
Peste ele punem a doua foaie si dam tava la cuptorul dinainte incalzit.Lasam sa se coaca la 160 de grade aproximativ 30 de minute.
Facem crema:budinca de vanilie impreuna cu laptele si galbenusurile se fierb la foc potivit pana se ingroasa. Dupa ce compozitia s-a racit se adauga untul si zaharul praf.
Cand prajitura este scoasa din cuptor se lasa la racit apoi se adauga crema de vanilie si se pudreaza cu fulgi din nuca de cocos.
O lasam la rece cateva ore apoi o portionam.

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2012/04/prajitura-frantuzeasca.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura frantuzeasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura frantuzeasca

Prajitura frantuzeasca

Umplutura: Omogenizam ingredientele in ordinea prezentata, dam la frigider pentru o juatate de ora. In

7 voturi    3 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Frantuzeasca

Prajitura Frantuzeasca

Punem faina intr-un vas, adaugam praful de copt, cacaoa, zaharul, untul/margarina la temperatura

30 voturi    10 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • LUBITA

    LUBITA (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2013

    Daca arata intr-un anume fel,adica minunat,cred ca si gustul la fel!!! Pup si sa mai faci ca acum ai motiv!!

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru foi :
  • - 400 gr făină
  • - 150 gr zahăr
  • - 150 gr margarină
  • - 1 praf de copt
  • - 2 linguri de cacao
  • - 200 gr smântână
  • Umplutura :
  • - 6 albuşuri
  • - 200 gr zahăr
  • - 150 gr nucă cocos
  • Crema:
  • - 6 gălbenuşuri
  • - o budincă de vanilie
  • - 500 ml lapte
  • - 250 g unt
  • - 200 g zahar praf
  • +
  • - 50 g fulgi din nuca de cocos
  • - 1 borcan visine fara samburi
  • - 100 g stafide

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
LUBITA

LUBITA (Chef de cuisine)

Daca arata intr-un anume fel,adica minunat,cred ca si gustul la fel!!! Pup si sa mai faci ca acum ai motiv!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Straciatella Socrella