Prajitura Funfetti

Timp pregatire
75 minute
Prajitura Funfetti

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 300 g făină albă
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilinat bourbon
  • 150 g unt topit
  • 200 g zahăr tos
  • 1 ou mare
  • 200 ml lapte de migdale
  • 80 g ornamente colorate (funfetti)
  • Pentru crema de unt:
  • 200 g unt
  • 150 g zahăr pudră cernut
  • 4 linguri smântână pentru frişcă

Mod de preparare

Am mixat bine untul topit cu zahărul, până când am bţinut o cremă fină. Am adăugat pe rând zahărul vanilinat, oul, laptele, făina, mixând bine să dispară cocoloaşele. Apoi am adăugat funfetti şi am amestecat uşor cu o spatulă.

Am turnat compoziţia în vasul Multicooker-ului, am introdus vasul în aparat; am apăsat butonul “Menu”selectând funcţia “Bake”. Am lăsat timpul presetat şi am modificat doar temperatura de coacere, la 180 de grade Celsius. Am închis capacul aparatului şi l-am lăsat să se ocupe de prăjitura mea, în timp ce eu mi-am văzut de alte treburi.

Când a fost gata, Multicooker m-a anunţat. Am apăsat butonul “Stop”, am scos prăjitura, care era perfect coaptă, crescută cum se cuvine şi mirosea fantastic. Am răsturnat-o pe un platou şi, în timp ce aşteptam să se răcească, am pregătit crema: untul şi zahărul le-am mixat la viteză maximă 3 minute, apoi am adăugat smântâna şi am mai mixat timp de un minut. Am întins crema peste prăjitura răcită şi a fost gata de servit.

Reteta pregatita de Simona, @cofetardeocazie.blogspot.ro cu aparatul Philips Multicooker.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor