Prajitura Funfetti

Timp pregatire
75 minute
Prajitura Funfetti

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 300 g făină albă
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilinat bourbon
  • 150 g unt topit
  • 200 g zahăr tos
  • 1 ou mare
  • 200 ml lapte de migdale
  • 80 g ornamente colorate (funfetti)
  • Pentru crema de unt:
  • 200 g unt
  • 150 g zahăr pudră cernut
  • 4 linguri smântână pentru frişcă

Mod de preparare

Am mixat bine untul topit cu zahărul, până când am bţinut o cremă fină. Am adăugat pe rând zahărul vanilinat, oul, laptele, făina, mixând bine să dispară cocoloaşele. Apoi am adăugat funfetti şi am amestecat uşor cu o spatulă.

Am turnat compoziţia în vasul Multicooker-ului, am introdus vasul în aparat; am apăsat butonul “Menu”selectând funcţia “Bake”. Am lăsat timpul presetat şi am modificat doar temperatura de coacere, la 180 de grade Celsius. Am închis capacul aparatului şi l-am lăsat să se ocupe de prăjitura mea, în timp ce eu mi-am văzut de alte treburi.

Când a fost gata, Multicooker m-a anunţat. Am apăsat butonul “Stop”, am scos prăjitura, care era perfect coaptă, crescută cum se cuvine şi mirosea fantastic. Am răsturnat-o pe un platou şi, în timp ce aşteptam să se răcească, am pregătit crema: untul şi zahărul le-am mixat la viteză maximă 3 minute, apoi am adăugat smântâna şi am mai mixat timp de un minut. Am întins crema peste prăjitura răcită şi a fost gata de servit.

Reteta pregatita de Simona, @cofetardeocazie.blogspot.ro cu aparatul Philips Multicooker.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise