Ingrediente
Pentru blat:, 300 g făină albă, 1 plic praf de copt, 1 plic zahăr vanilinat bourbon, 150 g unt topit, 200 g zahăr tos, 1 ou mare, 200 ml lapte de migdale, 80 g ornamente colorate (funfetti), , Pentru crema de unt:, 200 g unt, 150 g zahăr pudră cernut, 4 linguri smântână pentru frişcă
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 15 min
2 voturi
Mod de preparare
Am turnat compoziţia în vasul Multicooker-ului, am introdus vasul în aparat; am apăsat butonul “Menu”selectând funcţia “Bake”. Am lăsat timpul presetat şi am modificat doar temperatura de coacere, la 180 de grade Celsius. Am închis capacul aparatului şi l-am lăsat să se ocupe de prăjitura mea, în timp ce eu mi-am văzut de alte treburi.
Când a fost gata, Multicooker m-a anunţat. Am apăsat butonul “Stop”, am scos prăjitura, care era perfect coaptă, crescută cum se cuvine şi mirosea fantastic. Am răsturnat-o pe un platou şi, în timp ce aşteptam să se răcească, am pregătit crema: untul şi zahărul le-am mixat la viteză maximă 3 minute, apoi am adăugat smântâna şi am mai mixat timp de un minut. Am întins crema peste prăjitura răcită şi a fost gata de servit.
Reteta pregatita de Simona, @cofetardeocazie.blogspot.ro cu aparatul Philips Multicooker.