Ingrediente
8 oua, 300g zahar, 1l lapte, 5 plicuri zahar vanilat, o esenta de vanilie, 8 linguri faina grau, 200g unt
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
2 voturi
Mod de preparare
- se separa galbenusurile de albusuri
- galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin o crema albicioasa, apoi se adauga laptele cu untul topit, restul de lapte, plicurile de zahar vanilat si esenta
- se adauga faina mixand continuu ca sa nu se formeze cocoloase
- separat se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devin o spuma densa, si apoi se adauga in restul compozitiei amestecand cu o lingura de jos in sus pentru a se pastra consistenta albusurilor
- se toarna in tava tapetata cu hartie de copt sau in vas yena
- se da in cuptorul preincalzit timp de 40 min la 180grade, apoi se da temperatura mai mica si se mai lasa 15-20min
- se serveste rece, simpla sau ornata cu fructe