autor:

Eugénia (Mihai ) DELAD

» » Dulciuri diverse

Prajitura à la française cu glazura de lamaie

Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 23 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 23 februarie 2011

Ingrediente
Pentru blat : 250 g unt moale, 200 g zahar tos, un praf de sare, 4 oua, 200 g faina, o lingura rasa de amidon, 1 praf de copt,4 linguri lapte, 50 gr suc de lamaie (inainte de a se stoarce, se rad lamaile de coaja), esenta de lamaie, , Pentru glazura de lamaie : 200 gr zahar pudra, coaja de lamaie, 3 linguri suc de lime si 2 linguri lamai, cateva felii de lamaie glasate

Dificultate: Medie Timp: 1h 5 min

1 vot

Mod de preparare

Lamaile se spala cu apa fierbinte, se sterg, se rade coaja si se stoarce sucul. Cuptorul se incinge la 180°C. Se bate untul cu zahar tos si un praf de sare. Se inglobeaza pe rand ouale, apoi faina, amidonul, praful de copt, coaja si sucul de lamaie si laptele. Se framanta bine aluatul. Aluatul se introduce in forma pregatita, unsa cu int si tapetata cu hartie de copt si se niveleaza. Se coace la cuptor cca 40 minute( cel mai indicat este sa se faca proba cu scobitoarea). Se scoate din cuptor, se lasa sa se racoreasca si se desprinde din forma. Se lasa sa se raceasca.

Glazura : se amesteca 200 g zahar pudra cu sucul de lamaie si lime, apoi se adauga coaja de lamaie. Se intinde uniform peste prajitura, se pun si feliile de lamaie glasate, iar dupa 30 de minute se poate servi.

Cuisine d'Eugénia http://eugeniadeladcuisine.blogspot.com
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura à la française cu glazura de lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Melcisori cu nuca

Melcisori cu nuca

Drojdia se dizolva cu putin zahar si lapte caldut.Se pune peste faina alaturi de zahar,oua,laptele

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Batoane de cereale cu fructe deshidratate

Batoane de cereale cu fructe deshidratate

Incepem si maruntim fructele, le indepartam samburii, daca este cazul, apoi intr-un bol incapator

22 voturi    28 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 25 februarie 2011

    Plina de placutul gust al lamaii.

Dificultate

Medie

Timp

1h 5 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru blat : 250 g unt moale
  • 200 g zahar tos
  • un praf de sare
  • 4 oua
  • 200 g faina
  • o lingura rasa de amidon
  • 1 praf de copt,4 linguri lapte
  • 50 gr suc de lamaie (inainte de a se stoarce
  • se rad lamaile de coaja)
  • esenta de lamaie
  • Pentru glazura de lamaie : 200 gr zahar pudra
  • coaja de lamaie
  • 3 linguri suc de lime si 2 linguri lamai
  • cateva felii de lamaie glasate

Raporteaza reteta

Retete
de Eugénia (Mihai ) DELAD
Salata « vendredi »

Salata « vendredi »

Se spala salata si se rupe ( nu se taie cu cutitul), se taie ardeiul lamele. Se pune intr-un castron

3 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci
Melcisori aperitiv

Melcisori aperitiv

Se aseaza o jumatate din foi pe masa de lucru, se aseaza feliute de gouda (cascaval) taiate pe lung

7 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Supa asiatica de creveti la wok

Supa asiatica de creveti la wok

Se pun mai intai ciupercile la hidratat intr-un bol cu apa, in cazul in care folosim ciuperci deshidratate

5 voturi    3 comentarii
20 min
Supe de carne
Camelia Grosu

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Plina de placutul gust al lamaii.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Orez cu lapte si serbet de afine