Lamaile se spala cu apa fierbinte, se sterg, se rade coaja si se stoarce sucul. Cuptorul se incinge la 180°C. Se bate untul cu zahar tos si un praf de sare. Se inglobeaza pe rand ouale, apoi faina, amidonul, praful de copt, coaja si sucul de lamaie si laptele. Se framanta bine aluatul. Aluatul se introduce in forma pregatita, unsa cu int si tapetata cu hartie de copt si se niveleaza. Se coace la cuptor cca 40 minute( cel mai indicat este sa se faca proba cu scobitoarea). Se scoate din cuptor, se lasa sa se racoreasca si se desprinde din forma. Se lasa sa se raceasca.
Glazura : se amesteca 200 g zahar pudra cu sucul de lamaie si lime, apoi se adauga coaja de lamaie. Se intinde uniform peste prajitura, se pun si feliile de lamaie glasate, iar dupa 30 de minute se poate servi.
Cuisine d'Eugénia http://eugeniadeladcuisine.blogspot.com
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii