Lamaile se spala cu apa fierbinte, se sterg, se rade coaja si se stoarce sucul. Cuptorul se incinge la 180°C. Se bate untul cu zahar tos si un praf de sare. Se inglobeaza pe rand ouale, apoi faina, amidonul, praful de copt, coaja si sucul de lamaie si laptele. Se framanta bine aluatul. Aluatul se introduce in forma pregatita, unsa cu int si tapetata cu hartie de copt si se niveleaza. Se coace la cuptor cca 40 minute( cel mai indicat este sa se faca proba cu scobitoarea). Se scoate din cuptor, se lasa sa se racoreasca si se desprinde din forma. Se lasa sa se raceasca.
Glazura : se amesteca 200 g zahar pudra cu sucul de lamaie si lime, apoi se adauga coaja de lamaie. Se intinde uniform peste prajitura, se pun si feliile de lamaie glasate, iar dupa 30 de minute se poate servi.
Cuisine d'Eugénia http://eugeniadeladcuisine.blogspot.com

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii