autor:

Eugenia Bogdan

» » Prajituri

Prajitura Lintzer

Autor: Eugenia Bogdan (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eugenia Bogdan (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iunie 2010

Ingrediente
*Aluat, 3 oua, 1 pachet margarina, 1 cana zahar, esenta rom, 1 praf copt, faina cat cuprinde(aprox 1 kg), , *Umplutura, 1 borcan gem, optional nuci, alune

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Pentru aluat se amesteca ouale cu zaharul si margarina pana se omogenizeaza. Se adauga esenta de rom si praful de copt.Faina se adauga treptat pana ajunge la consistenta unui aluat bun de intans cu sucitorul. Se imparte aluatul in 2 si se fac doua foi. Prima foaie se aseaza in tava tapetata cu hartie pentru copt si se da la cuptor aproximativ 20 minute pana cand e coapta cam pe jumatate.Se scoate de la cuptor si se adauga umplutura compusa din gem amestecat cu nuci sau alune dupa preferinta si apoi a doua foaie.
Se da la cuptor pentru a-si intregi procesul de coacere inca 40 de minute. ( in functie de cuptor).
Se taie si se serveste rece.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Lintzer" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura pufoasa cu capsuni

Prajitura pufoasa cu capsuni

-Se pregătesc toate ingredientele și se tapetează tava fie cu hârtie de copt, fie ”clasic”

17 voturi    6 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu miere de albine

Prajitura cu miere de albine

Foile se prepara astfel: Se pun toate ingredientele impreuna, in afara de faina si se amesteca.

7 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 iulie 2012

    Foarte buna!

  • Sava Violeta

    Sava Violeta (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

    Grozava reteta!

  • Eugenia Bogdan

    Eugenia Bogdan (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

    Va multumesc foarte mult pentru comentarii. Este prima mea reteta postata si ma bucur ca este apreciata.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

      O bunatate !

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

      Imi aduce aminte de copilarie...doamne ce buna era...cel mai mult imi placea cu gem de caise si nuci macinate...yami, yami. Felicitari ! *****

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

      Usor de facut, arata frumos si cred, de fapt nu are de ce sa nu fie buna.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

      Merita facuta deoarece arata fenomenal si ingredientele ,le avem toata lumea in casa.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

      O bunatate!

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

      Foarte usor de facut......sigur o sa o prepar si eu.*****

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

      Mi-aduce aminte de copilarie...Cel mai mult imi placea cel umplut cu mere...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • *Aluat
  • 3 oua
  • 1 pachet margarina
  • 1 cana zahar
  • esenta rom
  • 1 praf copt
  • faina cat cuprinde(aprox 1 kg)
  • *Umplutura
  • 1 borcan gem
  • optional nuci
  • alune

Raporteaza reteta

Retete
de Eugenia Bogdan
Musaca de dovlecei

Musaca de dovlecei

Calim ceapa peste care adaugam carnea tocata picurind din cand in cand cate putin suc de rosii.Lasam

10 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Batem ouale cu zaharul , amestecam treptat uleiul, apoi laptele, faina si praful de copt. Punem

202 voturi    32 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Ciulama de pui cu ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Dezosam si taiem bucati mai mici pieptul de pui pe care il punem la prajit impreuna cu ceapa intreaga. Cand

27 voturi    18 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte buna!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Galuste cu prune