Prajitura Lintzer

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura Lintzer

Ingrediente

  • *Aluat
  • 3 oua
  • 1 pachet margarina
  • 1 cana zahar
  • esenta rom
  • 1 praf copt
  • faina cat cuprinde(aprox 1 kg)
  • *Umplutura
  • 1 borcan gem
  • optional nuci , alune

Mod de preparare

Pentru aluat se amesteca ouale cu zaharul si margarina pana se omogenizeaza. Se adauga esenta de rom si praful de copt.Faina se adauga treptat pana ajunge la consistenta unui aluat bun de intans cu sucitorul. Se imparte aluatul in 2 si se fac doua foi. Prima foaie se aseaza in tava tapetata cu hartie pentru copt si se da la cuptor aproximativ 20 minute pana cand e coapta cam pe jumatate.Se scoate de la cuptor si se adauga umplutura compusa din gem amestecat cu nuci sau alune dupa preferinta si apoi a doua foaie.

Se da la cuptor pentru a-si intregi procesul de coacere inca 40 de minute. ( in functie de cuptor).

Se taie si se serveste rece.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor