autor:

anuta

» » Prajituri

Prajitura Maya

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 februarie 2016

Ingrediente
250 g biscuiti fragezi,100 g biscuiti populari, 200 ml miere lichida, o lingura cacao, 200 g margarina, esenta vanilie sau rom,150 g caise deshidratate (cca 20 buc), decor: 50 g zahar vanilat, 50 g nuca de cocos deshidratata, 50 g ciocolata neagra

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

1. Se maruntesc fin, la robot, biscuitii fragezi iar cei populari, se lasa bucati mai marisoare.
Biscuitii maruntiti fin se amesteca cu mierea lichida si margarina topita, pana se omogenizeaza amestecul.
Biscuitii popular se amesteca cu 200 ml apa calda in care am dizolvat lingura de cacaoa si esenta.
Caisele se dau in cateva clocote in apa fierbinte apoi se scurg, se lasa sa se raceasca si se taie in bucati mai mici si se incorporeaza in biscuitii cu miere.
2. Se asaza o folie alimentara intr-o tavita si se intinde jumatate din amestecul de biscuiti cu miere si caise apoi deasupra se vine cu amestecul de biscuiti cu cacaoa se vine deasupra, cu ultimul strat, restul de biscuiti cu miere. Se preseaza bine deasupra, se pudraeaza cu zahar vanilat, se presara nuca de cocos deshidratata si ciocolata data prin razatoarea mica. Se da la rece cel putin 2 ore inainte de a o taia in romburi sau patrate.
Pofta buna!
1. Se maruntesc fin, la robot, biscuitii fragezi iar cei populari, se lasa bucati mai marisoare. Biscuitii maruntiti fin se amesteca cu mierea l
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Maya" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Prajituri
Prajitura Figaro, reteta mamei mele

Prajitura Figaro, reteta mamei mele

Se freaca margarina (la temperatura camerei) cu zaharul pana se face spuma, se amesteca cele 2 linguri

16 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu prune si scortisoara, gustul si aroma perfecta!

Prajitura cu prune si scortisoara, gustul si aroma perfecta!

Intrun vas de plastic, mixam margarina cu zaharul si zaharul vanilat, adaugam apoi ouale, continuam

15 voturi    8 comentarii
50 min
Prajituri

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 250 g biscuiti fragezi,100 g biscuiti populari
  • 200 ml miere lichida
  • o lingura cacao
  • 200 g margarina
  • esenta vanilie sau rom,150 g caise deshidratate (cca 20 buc)
  • decor: 50 g zahar vanilat
  • 50 g nuca de cocos deshidratata
  • 50 g ciocolata neagra

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Muschi in prapur de porc, pe gratar

Muschi in prapur de porc, pe gratar

Se intinde putin muschiuletul cu un ciocan de snitele, apoi se condimenteaza cu un praf de sare,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Fripturi
Saramura de platica

Saramura de platica

Pestele se curata de intestine, de solzi, apoi se cresteaza in partea de sus, unde carnea este mai

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Ciulama de porumbei cu ciuperci proaspete

Ciulama de porumbei cu ciuperci proaspete

Se fierb porumbeii, cu zarzavatul spalat, lasat intreg, cu un praf de sare, la oala sub presiune. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Retete de Pasti
Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Prajitura cu blat marmorat si budinca de cafea Prajitura cu blat marmorat si budinca de cafea

Intr-un bol inalt, mixam ouale cu zaharul, pana devin cremoase si cresc in volum, adaugam uleiul usor, mixam, apoi zaharul vanilat,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Budinci
Prajitura fara zahar - rulada perfecta pentru dieta sau diabet Prajitura fara zahar - rulada perfecta pentru dieta sau diabet

Se incepe cu umplutura, deoarece se va rula cu blatul cand acesta este fierbinte. Asadar, vom cali merele, adaugand scortisoara

14 voturi    7 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje