autor:

anuta

» » Prajituri

Prajitura Maya

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 februarie 2016

Ingrediente
250 g biscuiti fragezi,100 g biscuiti populari, 200 ml miere lichida, o lingura cacao, 200 g margarina, esenta vanilie sau rom,150 g caise deshidratate (cca 20 buc), decor: 50 g zahar vanilat, 50 g nuca de cocos deshidratata, 50 g ciocolata neagra

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

1. Se maruntesc fin, la robot, biscuitii fragezi iar cei populari, se lasa bucati mai marisoare.
Biscuitii maruntiti fin se amesteca cu mierea lichida si margarina topita, pana se omogenizeaza amestecul.
Biscuitii popular se amesteca cu 200 ml apa calda in care am dizolvat lingura de cacaoa si esenta.
Caisele se dau in cateva clocote in apa fierbinte apoi se scurg, se lasa sa se raceasca si se taie in bucati mai mici si se incorporeaza in biscuitii cu miere.
2. Se asaza o folie alimentara intr-o tavita si se intinde jumatate din amestecul de biscuiti cu miere si caise apoi deasupra se vine cu amestecul de biscuiti cu cacaoa se vine deasupra, cu ultimul strat, restul de biscuiti cu miere. Se preseaza bine deasupra, se pudraeaza cu zahar vanilat, se presara nuca de cocos deshidratata si ciocolata data prin razatoarea mica. Se da la rece cel putin 2 ore inainte de a o taia in romburi sau patrate.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Maya" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Inghetata

Prajitura Inghetata

Blat Se feaca galbenusurile cu zaharul, se adauga cacao,faina, bicarbonatul stins cu otet si la

90 voturi    19 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel

Blatul se face astfel: -se bat albusurile cu putina sare spuma,adaugi zaharul, iar dupa topirea

10 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 250 g biscuiti fragezi,100 g biscuiti populari
  • 200 ml miere lichida
  • o lingura cacao
  • 200 g margarina
  • esenta vanilie sau rom,150 g caise deshidratate (cca 20 buc)
  • decor: 50 g zahar vanilat
  • 50 g nuca de cocos deshidratata
  • 50 g ciocolata neagra

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

2 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Rulada Ducesa Rulada Ducesa

Ruladă în ruladă (foaie de cacao în interiorul unei foi albe) cu cremă de ciocolată, gem de căpşuni, portocale, nuci

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tiramisu rețeta originală Tiramisu rețeta originală

Mod de preparare Tiramisu rețeta originală: Se separa albusurile de galbenusuri. In albusuri se adauga 3 linguri zahar si se amesteca

6 voturi    4 comentarii
30 min
Prajituri
Negresa cu crema