Se despart ouale - albusurile le pastram ptr crema.
In oala mixerului punem galbenusele cu zaharul si le batem pana este o crema spumoasa adaugam treptat uleiul, faina cacao si coaja de lamaie rasa - iese un aluat putin lipicios ca o smantana groasa. Se unge o tava dreptunghiulara cu putin ulei si intindem aluatul inauntru egal pe toata suprafata tavii - o coacem 10 minute la 180 de grade atat sa faca o pojchita deasupra.
Crema - se bat albusurile bine cu mixerul si cand incepe sa se formeze spuma se adauga zaharul treptat iar cand s-a format bezeua se adauga nuca de cocos treptat ca spuma sa nu se sparga si esenta de migdale sau vanilie.
Se scoate tava din cuptor se unge gemul pe toata suprafata bazei dupa care se adauga crema de spuma si se adauga din nou la cuptor la 180 de grade ptr 20 de minute sau pana verificarea cu scobitoarea iese uscata.
Cui ii place poate orna cu viermisori de ciocolata dar este foarte buna si asa. O prajitura usoara si foarte gustoasa.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii