prajitura '' o foaie sfarmata''

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 oua
  • 500g margarina 250 g zahar tos. 450 g zahar praf
  • o lingurita bicarbonat de amoniu200ml lapte
  • 4 linguri gem de prune
  • esenta de rom
  • 3 linguri cacao
  • 1 kg faina

Mod de preparare

foi:galbenusele impreuna cu 250 g zahar tos de freaca, se adauga 250 g margarina , amoniacul,, 200 ml lapte si faina cit cuprinde(coca sa nu fie tare); se coc 4 foi pe fundul tavii;

crema:2 dintre foi se sfarma cu sucitorul, peste care se adauga250 margarina,, 250 zahar praf, gemul de prune,esenta de rom , putin lapte ( 150 ml)si cacaoa; se amesteca laolalta si se pune intre cele 2 foi ramase;

albusele se bat pe aburi cu 200 zahar praf si se adauga peste foi; deasupra se poate razali ciocolata;

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise