autor:

Fara foto

» » Prajituri

prajitura '' o foaie sfarmata''

Autor: ANDREEA NATALIA GARDURARIU (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ANDREEA NATALIA GARDURARIU (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 mai 2008

Ingrediente
5 oua,500g margarina 250 g zahar tos. 450 g zahar praf,o lingurita bicarbonat de amoniu200ml lapte, 4 linguri gem de prune ,esenta de rom,3 linguri cacao, 1 kg faina

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

foi:galbenusele impreuna cu 250 g zahar tos de freaca, se adauga 250 g margarina , amoniacul,, 200 ml lapte si faina cit cuprinde(coca sa nu fie tare); se coc 4 foi pe fundul tavii;
crema:2 dintre foi se sfarma cu sucitorul, peste care se adauga250 margarina,, 250 zahar praf, gemul de prune,esenta de rom , putin lapte ( 150 ml)si cacaoa; se amesteca laolalta si se pune intre cele 2 foi ramase;
albusele se bat pe aburi cu 200 zahar praf si se adauga peste foi; deasupra se poate razali ciocolata;
Daca ti-a placut reteta noastra "prajitura '' o foaie sfarmata''" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu morcovi si nuci

Prajitura cu morcovi si nuci

Pregatim o tava de 20x35 cm pe care punem hartie cerata si pornim cuptorul la 180 grade sa se incalzeasca. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri
Kremschnitt

Kremschnitt

Mai intai am desfacut aluatul frantuzesc si l-am pus in tavi pe hartie de copt. Una din foi am portionat-o

22 voturi    21 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 5 oua,500g margarina 250 g zahar tos. 450 g zahar praf,o lingurita bicarbonat de amoniu200ml lapte
  • 4 linguri gem de prune ,esenta de rom,3 linguri cacao
  • 1 kg faina

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu zahar ars