autor:

Fara foto

» » Prajituri

prajitura '' o foaie sfarmata''

Autor: ANDREEA NATALIA GARDURARIU (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ANDREEA NATALIA GARDURARIU (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 mai 2008

Ingrediente
5 oua,500g margarina 250 g zahar tos. 450 g zahar praf,o lingurita bicarbonat de amoniu200ml lapte, 4 linguri gem de prune ,esenta de rom,3 linguri cacao, 1 kg faina

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

foi:galbenusele impreuna cu 250 g zahar tos de freaca, se adauga 250 g margarina , amoniacul,, 200 ml lapte si faina cit cuprinde(coca sa nu fie tare); se coc 4 foi pe fundul tavii;
crema:2 dintre foi se sfarma cu sucitorul, peste care se adauga250 margarina,, 250 zahar praf, gemul de prune,esenta de rom , putin lapte ( 150 ml)si cacaoa; se amesteca laolalta si se pune intre cele 2 foi ramase;
albusele se bat pe aburi cu 200 zahar praf si se adauga peste foi; deasupra se poate razali ciocolata;
Daca ti-a placut reteta noastra "prajitura '' o foaie sfarmata''" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu prune si bezea

Tarta cu prune si bezea

Untul/margarina la temperatura camerei mixam cu zaharul si zaharul vanilat pana devine spumoasa.

5 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Tarta cu portocale si crema de vanilie

Tarta cu portocale si crema de vanilie

Se amesteca ouale cu zaharul pana se topeste zaharul apoi se adauga faina, uleiul, praful de copt

17 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 5 oua,500g margarina 250 g zahar tos. 450 g zahar praf,o lingurita bicarbonat de amoniu200ml lapte
  • 4 linguri gem de prune ,esenta de rom,3 linguri cacao
  • 1 kg faina

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura din albusuri cu visine, stafide si rahat- la Multicooker