autor:

» » Prajituri

Prajitura “Petre Roman” II

Autor: Monika K (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monika K (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 martie 2009

Ingrediente
Foile:, 12 oua separate, 12 linguri zahar, 12 linguri faina, 1 praf de copt, , 200 gr zahar pentru caramelizat, , Crema:, 5 galbenusuri, 10 linguri zahar, 3-4 linguri lapte, 3 plicuri de zahar vanilat, 400 gr unt, , Spuma:, 5 albusuri, 250 gr zahar tos, , Ciocolata rasa pentru ornat

Dificultate: Medie Timp: 45 min

5 voturi

Mod de preparare

(reteta o am de la Marioara H. )

Foile :
Se fac 3 piscote (blaturi) din 4 oua fiecare,
Se caramelizeaza 200 gr de Zahar pe foc si se pune cu lingura stropit pe 2 foi.

Crema:
Se fierb pe baie de aburi, pe foc pina se ingroasa un pic 5 galbenusuri, 10 linguri zahar, 3-4 linguri de lapte. Se Adauga 3 vanilii si se lasa la racit. Se freaca 400 gr,. unt spuma si se amesteca pe rind cu crema de ou fiarta si racita.

Spuma:
5 albusuri se bat cu 250gr. zahar tos, pe abur, (bain-marie) pina se intareste albusul, cam 10 minute(se poate adauga si zahar caramelizat in spuma, adaugat in fir subtire in timp ce se amesteca bine cu mixerul).

Se intinde crema intre foi si deasupra la prajitura se pune spuma de albus. Deasupra se rade ciocolata.

Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura “Petre Roman” II" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura

Prajitura "Petre Roman"

Fiecare foaie se poate face separat sau toate impreuna si apoi se separa. Se bat albusurile spuma

17 voturi    5 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

45 min

5 voturi

Ingrediente

  • Foile:
  • 12 oua separate
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 200 gr zahar pentru caramelizat
  • Crema:
  • 5 galbenusuri
  • 10 linguri zahar
  • 3-4 linguri lapte
  • 3 plicuri de zahar vanilat
  • 400 gr unt
  • Spuma:
  • 5 albusuri
  • 250 gr zahar tos
  • Ciocolata rasa pentru ornat

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura fina cu crema de branza