autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura “Petre Roman” II

Autor: Monika K (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monika K (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 martie 2009

Ingrediente
Foile:, 12 oua separate, 12 linguri zahar, 12 linguri faina, 1 praf de copt, , 200 gr zahar pentru caramelizat, , Crema:, 5 galbenusuri, 10 linguri zahar, 3-4 linguri lapte, 3 plicuri de zahar vanilat, 400 gr unt, , Spuma:, 5 albusuri, 250 gr zahar tos, , Ciocolata rasa pentru ornat

Dificultate: Medie Timp: 45 min

5 voturi

Mod de preparare

(reteta o am de la Marioara H. )

Foile :
Se fac 3 piscote (blaturi) din 4 oua fiecare,
Se caramelizeaza 200 gr de Zahar pe foc si se pune cu lingura stropit pe 2 foi.

Crema:
Se fierb pe baie de aburi, pe foc pina se ingroasa un pic 5 galbenusuri, 10 linguri zahar, 3-4 linguri de lapte. Se Adauga 3 vanilii si se lasa la racit. Se freaca 400 gr,. unt spuma si se amesteca pe rind cu crema de ou fiarta si racita.

Spuma:
5 albusuri se bat cu 250gr. zahar tos, pe abur, (bain-marie) pina se intareste albusul, cam 10 minute(se poate adauga si zahar caramelizat in spuma, adaugat in fir subtire in timp ce se amesteca bine cu mixerul).

Se intinde crema intre foi si deasupra la prajitura se pune spuma de albus. Deasupra se rade ciocolata.

Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura “Petre Roman” II" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura

Prajitura "Petre Roman"

Fiecare foaie se poate face separat sau toate impreuna si apoi se separa. Se bat albusurile spuma

17 voturi    5 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Peste visinile fara sambur se pun 2 lg de zahar si se lasa pana faci compozitia. Untul il bati spuma,

0 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

5 voturi

Ingrediente

  • Foile:
  • 12 oua separate
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 200 gr zahar pentru caramelizat
  • Crema:
  • 5 galbenusuri
  • 10 linguri zahar
  • 3-4 linguri lapte
  • 3 plicuri de zahar vanilat
  • 400 gr unt
  • Spuma:
  • 5 albusuri
  • 250 gr zahar tos
  • Ciocolata rasa pentru ornat

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Prajitura Noire