autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura “Petre Roman” II

Autor: Monika K (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monika K (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 martie 2009

Ingrediente
Foile:, 12 oua separate, 12 linguri zahar, 12 linguri faina, 1 praf de copt, , 200 gr zahar pentru caramelizat, , Crema:, 5 galbenusuri, 10 linguri zahar, 3-4 linguri lapte, 3 plicuri de zahar vanilat, 400 gr unt, , Spuma:, 5 albusuri, 250 gr zahar tos, , Ciocolata rasa pentru ornat

Dificultate: Medie Timp: 45 min

5 voturi

Mod de preparare

(reteta o am de la Marioara H. )

Foile :
Se fac 3 piscote (blaturi) din 4 oua fiecare,
Se caramelizeaza 200 gr de Zahar pe foc si se pune cu lingura stropit pe 2 foi.

Crema:
Se fierb pe baie de aburi, pe foc pina se ingroasa un pic 5 galbenusuri, 10 linguri zahar, 3-4 linguri de lapte. Se Adauga 3 vanilii si se lasa la racit. Se freaca 400 gr,. unt spuma si se amesteca pe rind cu crema de ou fiarta si racita.

Spuma:
5 albusuri se bat cu 250gr. zahar tos, pe abur, (bain-marie) pina se intareste albusul, cam 10 minute(se poate adauga si zahar caramelizat in spuma, adaugat in fir subtire in timp ce se amesteca bine cu mixerul).

Se intinde crema intre foi si deasupra la prajitura se pune spuma de albus. Deasupra se rade ciocolata.

Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura “Petre Roman” II" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura

Prajitura "Petre Roman"

Fiecare foaie se poate face separat sau toate impreuna si apoi se separa. Se bat albusurile spuma

17 voturi    5 comentarii
2h
Prajituri
Prăjitură cu mere

Prăjitură cu mere

Se mixează margarina cu zaharul, oul şi făina, apoi se frământă şi cu mâna. Se pune compoziţia

7 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

5 voturi

Ingrediente

  • Foile:
  • 12 oua separate
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 200 gr zahar pentru caramelizat
  • Crema:
  • 5 galbenusuri
  • 10 linguri zahar
  • 3-4 linguri lapte
  • 3 plicuri de zahar vanilat
  • 400 gr unt
  • Spuma:
  • 5 albusuri
  • 250 gr zahar tos
  • Ciocolata rasa pentru ornat

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Clafoutis cu cirese Clafoutis cu cirese

Pastram ingredientele la temperatura camerei.   Se amesteca faina cu sare, praf de copt, zahar, peste faina se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta de dovleac