autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura “Petre Roman” II

Autor: Monika K (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monika K (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 martie 2009

Ingrediente
Foile:, 12 oua separate, 12 linguri zahar, 12 linguri faina, 1 praf de copt, , 200 gr zahar pentru caramelizat, , Crema:, 5 galbenusuri, 10 linguri zahar, 3-4 linguri lapte, 3 plicuri de zahar vanilat, 400 gr unt, , Spuma:, 5 albusuri, 250 gr zahar tos, , Ciocolata rasa pentru ornat

Dificultate: Medie Timp: 45 min

5 voturi

Mod de preparare

(reteta o am de la Marioara H. )

Foile :
Se fac 3 piscote (blaturi) din 4 oua fiecare,
Se caramelizeaza 200 gr de Zahar pe foc si se pune cu lingura stropit pe 2 foi.

Crema:
Se fierb pe baie de aburi, pe foc pina se ingroasa un pic 5 galbenusuri, 10 linguri zahar, 3-4 linguri de lapte. Se Adauga 3 vanilii si se lasa la racit. Se freaca 400 gr,. unt spuma si se amesteca pe rind cu crema de ou fiarta si racita.

Spuma:
5 albusuri se bat cu 250gr. zahar tos, pe abur, (bain-marie) pina se intareste albusul, cam 10 minute(se poate adauga si zahar caramelizat in spuma, adaugat in fir subtire in timp ce se amesteca bine cu mixerul).

Se intinde crema intre foi si deasupra la prajitura se pune spuma de albus. Deasupra se rade ciocolata.

Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura “Petre Roman” II" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura

Prajitura "Petre Roman"

Fiecare foaie se poate face separat sau toate impreuna si apoi se separa. Se bat albusurile spuma

17 voturi    5 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura rasturnata cu piersici

Prajitura rasturnata cu piersici

Curatati piersicile de coaja si taiati-le felii mai groase Ungeti o tava de tarta cu unt si presarati

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

5 voturi

Ingrediente

  • Foile:
  • 12 oua separate
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 200 gr zahar pentru caramelizat
  • Crema:
  • 5 galbenusuri
  • 10 linguri zahar
  • 3-4 linguri lapte
  • 3 plicuri de zahar vanilat
  • 400 gr unt
  • Spuma:
  • 5 albusuri
  • 250 gr zahar tos
  • Ciocolata rasa pentru ornat

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu caise si zmeura Prajitura cu caise si zmeura

•Ouale se bat energic cu zaharul brun, zaharul vanilinat si un praf de sare. Se adauga alternand uleiul si laptele de cocos. •Dupa

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu capsuni Prajitura cu capsuni

Aceasta este o prajitura de sezon, pe care o putem prepara fie cu capsuni, fie cu cirese. Eu am folosit capsunile care au dat prajiturii

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu morcovi