autor:

Epure Mariana

» » Prajituri

Prajitura Plaja

Autor: Epure Mariana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Epure Mariana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 ianuarie 2010

Ingrediente
1 ciocolata mare alba, 1 ciocolata neagra, pt.blatul de pandsispan:6 oua,350g faina,150 g zahar,100 g unt/margarina Rama, 100 g cacao., pt.Crema de zahar ars:1 plic crema de zahar ars Dr.Otker si 500 ml lapte., 1 cutie bomboane de ciocolta Belgique in forma de fructe de mare., 100 g margarina Rama

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Se prepara blatul de pandispan astfel:Amestecam bine galbenusurile cu zaharul, cacaoa si untul moale frecat spuma inainte. Adaugam albusurile batute spuma tare. Adaugam faina in ploaie si amestecam cu mare grija de jos in sus, dinspre centru spre exterior. Apoi ungem si tapetam o tava dreptunghiulara cu faina si turnam copmozitia cu grija sa umplem tava uniform.Apoi o bagam la cuptorul incins si lasam cam 30 de minute sa se coaca.Apoi nu scoatem brusc tava ci o lasam sa se raceasca putin cu usa cuptorului intredeschisa.Apoi taiem blatul in doua si cand s-a racit bine,il insiropam.
Se prepara crema de zahar ars conform instructiunilor de pe cutie.
Se umple blatul cu crema,apoi deasupra turnam ciocolata alba topita la bain marie in care amn picurat esenta de vanilie si am adaugat 1 lingurita de margarina.Apoi presaram fulgi de ciocolata alba si neagra peste aceasta glazura laptoasa.Apoi dupa ce s-a racit bine taiem in cuburi si ornam cu cate o scoica, melc sau steluta de mare din ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Plaja" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura

Prajitura "Furnica"

Pentru blatul I se bat albusurile spuma,se adauga treptat zaharul,apoi macul macinat si la final

66 voturi    18 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Prajitura marmorata cu caise

Prajitura marmorata cu caise

Ouale se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase. Se adauga alternativ, uleiul si laptele, apoi coaja

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 iulie 2012

    Interesanta si frumoasa1

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

    Cred ca este delicioasa.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    Felicitari draga mea,le meriti din plin !

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Super arata,cum sa nu mananci?....felicitari.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 06 martie 2010

      Delicioasa!*****

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

      super reteta de adaugat in cartea de bucate si binenteles maxim de voturi

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

      tare bine arata...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      Foarte frumos.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      Foarte interesanta prajitura,felicitari.Ai votul meu.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      crema de zahar ars are si gelatina ,cred Astfel nu ar sta pe pandespan

    • Nicoleta Mariana Sandulache

      Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2010

      IMMMMMMMMMMMMMMMMM. Ce bine arata

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 1 ciocolata mare alba
  • 1 ciocolata neagra
  • pt.blatul de pandsispan:6 oua,350g faina,150 g zahar,100 g unt/margarina Rama
  • 100 g cacao.
  • pt.Crema de zahar ars:1 plic crema de zahar ars Dr.Otker si 500 ml lapte.
  • 1 cutie bomboane de ciocolta Belgique in forma de fructe de mare.
  • 100 g margarina Rama

Raporteaza reteta

Retete
de Epure Mariana
Salata verde cu legume si piept de pui la gratar

Salata verde cu legume si piept de pui la gratar

Pieptul de pui taiat bucatele mici se da cu putin ulei de masline si un praf de sare si piper, se

12 voturi    2 comentarii
25 min
Salate reci
Salata de oua

Salata de oua

Se dau ouale pe razatoare, se amesteca cu ceapa verde tocata cu branza sfaramata si cu mararul tocat,

9 voturi    5 comentarii
15 min
Salate din oua
Budinca de mamaliga

Budinca de mamaliga

Se face o mamaliga mai moale si spre sfarsit se adauga o lingura de Delma si cateva linguri de lapte,

4 voturi    7 comentarii
35 min
Budinci

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Interesanta si frumoasa1

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
FURSECURI CU CIOCOLATA