Se mixeaza albusurile cu 200 gr zahar si 6 linguri de apa.
Se mixeaza albusurile cu 200 gr zahar si 6 linguri de apa.
Se mixeaza galbenusurile cu 200 gr zahar, 6 linguri de apa, esenta de lamaie pana obtinem o pasta.
Incorporam albusurile batute spuma in compozitia de galbenusuri amestecand usor.
Incorporam in compozitie faina si malaiul.
Turnam compozitia int-o tava unsa sau cu hartie pergament.
Asezam deasupra zmeura, jumatate simpla, jumatate tavalita prin zahar pudra.
Se coace in cuptorul preincalzit timp de 15-20 de minute la 200’C.
Dupa ce s-a copt, se pudreaza si se lasa la racit.
Se amesteca iaurtul grecesc cu zaharul pudra si esenta de vanilie.
Se taie prajitura dupa forma dorita, se pune un strat de prajitura, un strat de iaurt grecesc, zmeura, apoi repetam si ornam cu zmeura si fructe de sezon.
Se serveste rece. Pofta buna !

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii