Prajitura rapida cu struguri preparata la tigaie

Mixam ouale cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat, pana acestea din urma se dizolva si se obtine o compozitie spumoasa.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
medie
Prajitura rapida cu struguri preparata la tigaie

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 75 g zahăr
  • un praf sare
  • 3 plicuri zahăr vanilat
  • 200 ml lapte
  • 30 ml ulei de măsline
  • 10 ml esență de vanilie
  • 300 g făină
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1/2 strugure alb
  • 1/2 strugure negru
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 15-20 g unt pentru uns tigaia

Mod de preparare

Mixăm ouăle cu un praf de sare, zahărul și zahărul vanilat, până acestea din urmă se dizolvă și se obține o compoziție spumoasă.

Adăugăm pe rând: uleiul, esența, laptele și omogenizăm după fiecare adaos.

La final, încorporăm făina cernută împreună cu praful de copt.

În general, la astfel de prăjituri gen clafoutis, nu se pune praf de copt.

Însă eu preparând acest desert rapid cu struguri, la tigaie, am preferat să pun, pentru siguranța coacerii și bine am făcut.

Ungem tigaia cu unt, apoi turnăm compoziția în ea.

Înfigem pe toată suprafața compoziției, boabe de struguri albi și negri din cei mari, de masă.

Asezăm tigaia pe focul aprins, cu flacăra de intensitate medie.

O acoperim cu un capac și lăsăm desertul să se coacă, până când se rumenește ușor pe margini.

Avem grijă să ștergem și capacul când se aburește prea rău și testăm desertul cu scobitoarea.

La suprafață nu se va rumeni, însă întoarcem desertul pe partea cealaltă, după stingerea focului.

Îl mai lăsăm în tigaie 5-6 minute, cât timp pereții tigăii se vor menține încinși, iar procesul termic va mai continua asupra preparatului.

Deci eu am lăsat desertul 15 minute, la foc mediu și încă 6 minute întors pe partea cealaltă, cu focul stins.

Noi l-am servit ușor cald, pudrat cu zahăr cu aromă de vanilie.

Strugurii albi s-au menținut întregi în timpul procesului termic, dar cei negri s-au înmuiat pe alocuri, colorând compoziția cu sucul lor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise