Se unge cu 25 gm de unt o tava rotunda de cuptor cu diametrul de 26 cm si se presara cu zaharul brun.
Se scot samburii de la cirese si se taie in jumatati; se aseaza un strat de cirese in tava presararta cu zaharul brun.
Piersicile se taie in jumatati , se scot samburii si se aseaza peste cirese.
Blatul
Se bate restu de unt spuma cu zaharul, apoi se adauga oul intreg si se amesteca bine in continuare.
Se adauga faina cernuta, praful de copt,sarea, vanilia si coaja de portocala .
Treptat se adauga sucul de portocale si se mixeaza bine.
Se toarna in tava peste piersici.
Se da la cuptorul preincalzit la 160 de grade 50 de minute sau pana o scobitoare inserata in prajitura iese curata.
Se lasa sa se raceasca 10 minute , apoi se rastoarna pe un platou.
Pofta buna!
PS. Cojile de portocala sunt facute de Camelia( ID Husni).Mi-a dat un borcan cand am fost la ea in vizita si sunt extraordinar de bune si dau o aroma foarte fina blaturilor de tort sau checurilor.
Puteti gasi reteta pe urmatorul link:
http://www.gustos.ro/retete-culinare/dulciuri-diverse/coji-de-portocale-gem-pentru-prajituri-budinci.html
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postReteta de cornuri pufoase cu gem. Cornuri pufoase cu gem reteta simpla. Cornuri cu gem reteta. Reteta de cornuri pufoase....
Cornuri pufoase cu gemReteta de mancare de fasole boabe. Mancare de fasole boabe reteta de post. Retetea de iahnie de fasole boabe. Reteta simpla...
Mancare de fasole boabeRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii