Blat: Separam ouale si batem spuma albusurile cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam puternic cu zaharul, pana ce-si dubleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugam uleiul, apa si mixam bine dupa fiecare. La urma adaugam faina in ploaie, amestecata in prealabil cu praful de copt si cacao. Adaugam si nucile si migdalele (eu le-am zdrobit in robot) si amestecam bine cu o paleta. La final adaugam esenta, incorporam albusurile batute spuma si turnam coca in tava . Eu am folosit o tava antiaderenta dar in lipsa ei, tapetati cu hartie de copt orice tava de dimensiunea 35/25cm si e perfect !
Dam tava la cuptorul incalzit la 180* pentru 40’. Ca sa fiti sigure ca blatul este copt, face-ti testul cu scobitoarea !
Scoatem blatul pe un gratar si il lasam sa se raceasca complet si numai dupa aceia il taiem.
Ii indepartam calota (din aceasta, eu am preparat inca o prajiturica mica, pentru acasa, pe care am imbracat-o in crema si deasupra am presarat bucatele de blat zdrobit vezi foto:), iar blatul uniform il sectionam in trei.
Crema: Intr-o craticioara, amestecam laptele cu amidonul si-l punem pe foc la fiert, amestecand continuu pana se ingroasa, apoi dam cratita de-oparte si lasam la racit. Intre timp mixam untul cu dulceata de lapte, iar cand amestecul de lapte si amidon s-a racit, il adaugam in crema si mixam totul foarte bine. Punem 4 linguri de crema, de-oparte pt ornat.
Insiropare si asamblare: Amestecam siropul cu apa si cu o pensula, insiropam prima foaie de blat. Adaugam jumatate din crema si o intindem uniform pe toata suprafata foii, asezam deasupra a doua foaie, o insiropam, intindem restul de crema si punem ultima foaie de blat pe care o insiropam.
Ornare:Topim ciocolata impreuna cu untul si cand este complet fluida acoperim in totalitate, suprafata prajiturii si dam prajitura la rece cateva ore.
Din crema pastrata, am montat cateva „moate” in care am infipt cate o bucatica de ciocolata, scursa pe marginile prajiturii la glazare si gata .
Pofta buna !

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii