autor:

Lia Maria

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura savuroasa cu dulceata de lapte nuci si migdale

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 aprilie 2014

Ingrediente
Blat:, 12 oua, 170ml apa, 30ml ulei, 300g zahar, 350g faina, 70g cacao, 300 g nuci macinate, 100g migdale macinate, 20g praf de copt, 1 lingurita esenta de migdale, Crema:, 800 ml lapte, 100g amidon, 250g margarina Rama, 600 gr dulceata de lapte, Sirop:, 4 linguri sirop de papadie, 2 linguri apa, Ornare:, 300g ciocolata, 100g margarina, 4 linguri crema

Dificultate: Medie Timp: 3h 20 min

8 voturi

Mod de preparare

Blat: Separam ouale si batem spuma albusurile cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam puternic cu zaharul, pana ce-si dubleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugam uleiul, apa si mixam bine dupa fiecare. La urma adaugam faina in ploaie, amestecata in prealabil cu praful de copt si cacao. Adaugam si nucile si migdalele (eu le-am zdrobit in robot) si amestecam bine cu o paleta. La final adaugam esenta, incorporam albusurile batute spuma si turnam coca in tava . Eu am folosit o tava antiaderenta dar in lipsa ei, tapetati cu hartie de copt orice tava de dimensiunea 35/25cm si e perfect !
Dam tava la cuptorul incalzit la 180* pentru 40’. Ca sa fiti sigure ca blatul este copt, face-ti testul cu scobitoarea !
Scoatem blatul pe un gratar si il lasam sa se raceasca complet si numai dupa aceia il taiem.
Ii indepartam calota (din aceasta, eu am preparat inca o prajiturica mica, pentru acasa, pe care am imbracat-o in crema si deasupra am presarat bucatele de blat zdrobit vezi foto:), iar blatul uniform il sectionam in trei.
Crema: Intr-o craticioara, amestecam laptele cu amidonul si-l punem pe foc la fiert, amestecand continuu pana se ingroasa, apoi dam cratita de-oparte si lasam la racit. Intre timp mixam untul cu dulceata de lapte, iar cand amestecul de lapte si amidon s-a racit, il adaugam in crema si mixam totul foarte bine. Punem 4 linguri de crema, de-oparte pt ornat.
Insiropare si asamblare: Amestecam siropul cu apa si cu o pensula, insiropam prima foaie de blat. Adaugam jumatate din crema si o intindem uniform pe toata suprafata foii, asezam deasupra a doua foaie, o insiropam, intindem restul de crema si punem ultima foaie de blat pe care o insiropam.
Ornare:Topim ciocolata impreuna cu untul si cand este complet fluida acoperim in totalitate, suprafata prajiturii si dam prajitura la rece cateva ore.
Din crema pastrata, am montat cateva „moate” in care am infipt cate o bucatica de ciocolata, scursa pe marginile prajiturii la glazare si gata .
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura savuroasa cu dulceata de lapte nuci si migdale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Rulada cu crema de lamaie

Rulada cu crema de lamaie

Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul bine. Se bat albusurile spuma cu sare. Se freaca galbenusurile

7 voturi    2 comentarii
50 min
Prajituri
Tarta cu mere

Tarta cu mere

Bati margarina spuma si aduagi zaharul si galbenusurile, separat bati albusurile apoi incorporez

4 voturi    1 comentariu
35 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mihaela Stan , 18 noiembrie 2014

    Am gasit dulce de leche (confiture de lait) la Carrefour, la borcanele ca cele de dulceata. Parerea mea este ca cea de cumparat e mai aromata si mai buna decat cea facuta in casa. Mie imi place la nebunie. Am adus din Spania.

  • Fara foto

    Mircea Sofronie , 22 iulie 2014

    Dulce de leche este un preparat folosit foarte mult in bucataria mexicana

  • Fara foto

    Lia Maria Grozi , 04 mai 2014

    Dulceta de lapte sau dulce de leche, se poate prepara in casa de fiecare dintre noi. Avem nevoie de 1L lapte gras (neaparat ne-degresat) daca e de la sursa cu atat mai bine deoarece trebue sa fie si proaspat, 600g zahar, o oala incapatoare si rabdare :) deoarece procesul complet dureaza 1h si 30-45 minute. In tot acest timp se fierbe la foc mic si se amesteca destul de des. Asa se optine aceasta delicioasa dulceata. Daca mai aveti intrebari ? va raspund cu drag <3.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 mai 2014

      Dulceta de lapte sau dulce de leche, se poate prepara in casa de fiecare dintre noi. Avem nevoie de 1L lapte gras (neaparat ne-degresat) daca e de la sursa cu atat mai bine deoarece trebue sa fie si proaspat, 600g zahar, o oala incapatoare si rabdare :) deoarece procesul complet dureaza 1h si 30-45 minute. In tot acest timp se fierbe la foc mic si se amesteca destul de des. Asa se optine aceasta delicioasa dulceata. Daca mai aveti intrebari ? va raspund cu drag <3.

    • Fara foto

      Laura Durche , 01 mai 2014

      dulceata de lapte ii se mai spune si dulceata de leche , lapte integral si zahar

    • Fara foto

      Tatiana Teodora , 30 aprilie 2014

      Valeria Damachianu

    • Fara foto

      Crina Petran , 30 aprilie 2014

      dupa mine ar fi frisca dar poate ne spune Lia

    • Fara foto

      Mariana Mateescu , 29 aprilie 2014

      ce este acea dulceata de lapte? unde o gasim?

    • Fara foto

      Olga Romanciuc , 29 aprilie 2014

      Cum este dulceata de lapte?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h 20 min

8 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 12 oua
  • 170ml apa
  • 30ml ulei
  • 300g zahar
  • 350g faina
  • 70g cacao
  • 300 g nuci macinate
  • 100g migdale macinate
  • 20g praf de copt
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • Crema:
  • 800 ml lapte
  • 100g amidon
  • 250g margarina Rama
  • 600 gr dulceata de lapte
  • Sirop:
  • 4 linguri sirop de papadie
  • 2 linguri apa
  • Ornare:
  • 300g ciocolata
  • 100g margarina
  • 4 linguri crema

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi
Lia Maria

Lia Maria (Chef de cuisine)

Dulceta de lapte sau dulce de leche, se poate prepara in casa de fiecare dintre noi. Avem nevoie de 1L lapte gras (neaparat ne-degresat) daca e de la sursa cu atat mai bine deoarece trebue sa fie si proaspat, 600g zahar, o oala incapatoare si rabdare :) deoarece procesul complet dureaza 1h si 30-45 minute. In tot acest timp se fierbe la foc mic si se amesteca destul de des. Asa se optine aceasta delicioasa dulceata. Daca mai aveti intrebari ? va raspund cu drag <3.

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Minitortuleţe