autor:

Veronica_Croitoru

» » Dulciuri diverse

Prajitura Televizor

Autor: Veronica_Croitoru (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 03 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Veronica_Croitoru (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 03 martie 2014

Ingrediente
Blat: 3 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri apa, jumatate pliculet praf de copt, 6 linguri faina, , Foaie cu cacao: 60 g unt, 3 linguri zahar, 2 linguri cacao, 2 oua, 1 lingurita praf de copt, faina cat cuprinde, , Crema: 500ml lapte, 5 linguri faina, 1/2 pachet unt, 7 linguri zahar, 2 linguri zahar vanilat, , Glazura: 1 ciocolata cu lapte, 3 linguri lapte

Dificultate: Medie Timp: 1h 50 min

1 vot

Mod de preparare

Pentru blatul alb:



Se bat 3 albusuri cu 3 linguri apa si 6 linguri zahar, apoi se adauga cele 3 galbenusuri batute cu 3 linguri apa. Se mai pun 6 linguri faina, jumatate pliculet praf de copt si se coace in tava de 30 x 20 cm.



Pentru foaia cu cacao:



Se amesteca ouale cu 3 linguri zahar, 60 g unt, 2 linguri cacao, 1 lingurita praf de copt si faina cat cuprinde. Se framanta bine, se imparte in doua si se coc doua foi pe fundul tavii (aceeasi tava de la blat).



Pentru crema:



Amestecam laptele rece si faina cu un tel, punem intr-un vas pe foc, amestecam pana se ingroasa fara sa se formeze cocoloase si se incorporeaza una cate una lingurile cu zahar, apoi untul taiat cubulete se incorporeaza in crema, amestecand usor.



Glazura:



Se incalzeste laptele, peste care se adauga ciocolata si se amesteca pana se topeste complet.



Pe o planseta punem o foaie cu cacao, deasupra jumatate din crema, acoperim cu blatul alb, restul de crema, apoi cealalta foaie cu cacao peste care glazura se intinde bine, dupa care dam prajitura la rece 4 ore (eu prefer sa o fac seara si peste noapte sa o las la frigider). Se poate servi ornata cu diverse produse dupa bunul plac.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Televizor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura Televizor (copyright) by Laura S.

Prajitura Televizor (copyright) by Laura S.

crema: Laptele se amesteca cu faina si se pune la fiert ,pina devine precum budinca,dupa care se

105 voturi    4 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura

Prajitura "Televizor"

Aceasta prajitura este din caietul de retete al mamei...nu am inteles niciodata de unde provine denumirea,

12 voturi    9 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Atena Pop , 05 martie 2014

    Saptamana trecuta am facut-o.O reteta f. veche,dar aspectuoasa si f. buna.Se face usor.

  • Fara foto

    Veronica Croitoru , 05 martie 2014

    intr-adevar este delicioasa si cel mai bine este ca ingredientele nu sunt asa greu de gasit si acest lucru permite sa fie facuta des.

  • Fara foto

    , 05 martie 2014

    nu am facut niciodata cu gris, dar am sa o incerc caci sigur trebuie sa fie buna

    • Fara foto

      Stefana Nedelcu , 04 martie 2014

      este foarte buna,o fac foarte des

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

1 vot

Ingrediente

  • Blat: 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri apa
  • jumatate pliculet praf de copt
  • 6 linguri faina
  • Foaie cu cacao: 60 g unt
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 2 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • faina cat cuprinde
  • Crema: 500ml lapte
  • 5 linguri faina
  • 1/2 pachet unt
  • 7 linguri zahar
  • 2 linguri zahar vanilat
  • Glazura: 1 ciocolata cu lapte
  • 3 linguri lapte

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de fructe de sezon cu Gelfix