autor:

Veronica_Croitoru

» » Dulciuri diverse

Prajitura Televizor

Autor: Veronica_Croitoru (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 03 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Veronica_Croitoru (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 03 martie 2014

Ingrediente
Blat: 3 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri apa, jumatate pliculet praf de copt, 6 linguri faina, , Foaie cu cacao: 60 g unt, 3 linguri zahar, 2 linguri cacao, 2 oua, 1 lingurita praf de copt, faina cat cuprinde, , Crema: 500ml lapte, 5 linguri faina, 1/2 pachet unt, 7 linguri zahar, 2 linguri zahar vanilat, , Glazura: 1 ciocolata cu lapte, 3 linguri lapte

Dificultate: Medie Timp: 1h 50 min

2 voturi

Mod de preparare

Pentru blatul alb:



Se bat 3 albusuri cu 3 linguri apa si 6 linguri zahar, apoi se adauga cele 3 galbenusuri batute cu 3 linguri apa. Se mai pun 6 linguri faina, jumatate pliculet praf de copt si se coace in tava de 30 x 20 cm.



Pentru foaia cu cacao:



Se amesteca ouale cu 3 linguri zahar, 60 g unt, 2 linguri cacao, 1 lingurita praf de copt si faina cat cuprinde. Se framanta bine, se imparte in doua si se coc doua foi pe fundul tavii (aceeasi tava de la blat).



Pentru crema:



Amestecam laptele rece si faina cu un tel, punem intr-un vas pe foc, amestecam pana se ingroasa fara sa se formeze cocoloase si se incorporeaza una cate una lingurile cu zahar, apoi untul taiat cubulete se incorporeaza in crema, amestecand usor.



Glazura:



Se incalzeste laptele, peste care se adauga ciocolata si se amesteca pana se topeste complet.



Pe o planseta punem o foaie cu cacao, deasupra jumatate din crema, acoperim cu blatul alb, restul de crema, apoi cealalta foaie cu cacao peste care glazura se intinde bine, dupa care dam prajitura la rece 4 ore (eu prefer sa o fac seara si peste noapte sa o las la frigider). Se poate servi ornata cu diverse produse dupa bunul plac.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Televizor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura Televizor

Prajitura Televizor

-foi-*Se freaca faina cu untura, oul, cacaua, praful de copt sau amoniac si zaharul, dupa care se

41 voturi    9 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura Televizor

Prajitura Televizor

Foi: Se separa ouale,iar albusurile se bat spuma cu zaharul. Galbenusurile se mixeaza cu untul,cacaoa

139 voturi    23 comentarii
2h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Atena Pop , 05 martie 2014

    Saptamana trecuta am facut-o.O reteta f. veche,dar aspectuoasa si f. buna.Se face usor.

  • Fara foto

    Veronica Croitoru , 05 martie 2014

    intr-adevar este delicioasa si cel mai bine este ca ingredientele nu sunt asa greu de gasit si acest lucru permite sa fie facuta des.

  • Fara foto

    , 05 martie 2014

    nu am facut niciodata cu gris, dar am sa o incerc caci sigur trebuie sa fie buna

    • Fara foto

      Stefana Nedelcu , 04 martie 2014

      este foarte buna,o fac foarte des

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

2 voturi

Ingrediente

  • Blat: 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri apa
  • jumatate pliculet praf de copt
  • 6 linguri faina
  • Foaie cu cacao: 60 g unt
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 2 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • faina cat cuprinde
  • Crema: 500ml lapte
  • 5 linguri faina
  • 1/2 pachet unt
  • 7 linguri zahar
  • 2 linguri zahar vanilat
  • Glazura: 1 ciocolata cu lapte
  • 3 linguri lapte

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Fursecuri ptr ceai Fursecuri ptr ceai

In cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide ca ouale cu zaharul, uleiul, apa si coaja rasa, dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Pithiviers - Placinta cu crema de migdale