autor:

Veronica_Croitoru

» » Dulciuri diverse

Prajitura Televizor

Autor: Veronica_Croitoru (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 03 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Veronica_Croitoru (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 03 martie 2014

Ingrediente
Blat: 3 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri apa, jumatate pliculet praf de copt, 6 linguri faina, , Foaie cu cacao: 60 g unt, 3 linguri zahar, 2 linguri cacao, 2 oua, 1 lingurita praf de copt, faina cat cuprinde, , Crema: 500ml lapte, 5 linguri faina, 1/2 pachet unt, 7 linguri zahar, 2 linguri zahar vanilat, , Glazura: 1 ciocolata cu lapte, 3 linguri lapte

Dificultate: Medie Timp: 1h 50 min

2 voturi

Mod de preparare

Pentru blatul alb:



Se bat 3 albusuri cu 3 linguri apa si 6 linguri zahar, apoi se adauga cele 3 galbenusuri batute cu 3 linguri apa. Se mai pun 6 linguri faina, jumatate pliculet praf de copt si se coace in tava de 30 x 20 cm.



Pentru foaia cu cacao:



Se amesteca ouale cu 3 linguri zahar, 60 g unt, 2 linguri cacao, 1 lingurita praf de copt si faina cat cuprinde. Se framanta bine, se imparte in doua si se coc doua foi pe fundul tavii (aceeasi tava de la blat).



Pentru crema:



Amestecam laptele rece si faina cu un tel, punem intr-un vas pe foc, amestecam pana se ingroasa fara sa se formeze cocoloase si se incorporeaza una cate una lingurile cu zahar, apoi untul taiat cubulete se incorporeaza in crema, amestecand usor.



Glazura:



Se incalzeste laptele, peste care se adauga ciocolata si se amesteca pana se topeste complet.



Pe o planseta punem o foaie cu cacao, deasupra jumatate din crema, acoperim cu blatul alb, restul de crema, apoi cealalta foaie cu cacao peste care glazura se intinde bine, dupa care dam prajitura la rece 4 ore (eu prefer sa o fac seara si peste noapte sa o las la frigider). Se poate servi ornata cu diverse produse dupa bunul plac.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Televizor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura Televizor

Prajitura Televizor

Pandispan: Separam albusurile de galbenusuri . Galbenusurile le frecam cu uleiul pana devin ca

6 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Prajituri
Prajitura Televizor

Prajitura Televizor

Blat pandispan: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, zaharul vanilat

32 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Atena Pop , 05 martie 2014

    Saptamana trecuta am facut-o.O reteta f. veche,dar aspectuoasa si f. buna.Se face usor.

  • Fara foto

    Veronica Croitoru , 05 martie 2014

    intr-adevar este delicioasa si cel mai bine este ca ingredientele nu sunt asa greu de gasit si acest lucru permite sa fie facuta des.

  • Fara foto

    , 05 martie 2014

    nu am facut niciodata cu gris, dar am sa o incerc caci sigur trebuie sa fie buna

    • Fara foto

      Stefana Nedelcu , 04 martie 2014

      este foarte buna,o fac foarte des

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

2 voturi

Ingrediente

  • Blat: 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri apa
  • jumatate pliculet praf de copt
  • 6 linguri faina
  • Foaie cu cacao: 60 g unt
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 2 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • faina cat cuprinde
  • Crema: 500ml lapte
  • 5 linguri faina
  • 1/2 pachet unt
  • 7 linguri zahar
  • 2 linguri zahar vanilat
  • Glazura: 1 ciocolata cu lapte
  • 3 linguri lapte

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Chec rapid de ciocolata cu tahini si quaker Chec rapid de ciocolata cu tahini si quaker

Intai pun quaker pe o foaie de copt dupa ce l-am amestecat cu susan nuci si am adaugat 1/2 pahar de apa si putin ulei, presar peste

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Kukilada-fursecuri cu cacao Kukilada-fursecuri cu cacao

Se pun ingredientele in oala mixerului si cu paleta in forma de ghiara, amestecam bine pana compozitia este omogena. Incalzim cuptorul

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Briose cu ciocolata