Ingrediente
Pentru blat:, , 5 oua, 16 linguri zahar, 16 linguri ulei, 16 linguri lapte, 21 linguri faina, 1 praf de copt, 2 lingurite extract de vanilie, un praf de sare, , Umplutura:, , 750 gr branza de vaci, 12 linguri zahar, 4 oua, coaja rasa de lamaie, 2 lingurite extract de vanilie, 500 gr visine, 2 linguri pesmet, zahar pudra
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 10 min
24 voturi
Mod de preparare
Blatul:
Ouale le mixam spuma cu un praf de sare si zahar.
Adaugam uleiul, laptele si extractul de vanilie.
Praful de copt il amestecam cu faina si le incorporam treptat.
Ungem o tava mare de aragaz cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.
Turnam jumatate din compozitia de blat si o introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 12 minute.
Umplutura:Amestecam branza cu zaharul, ouale, coaja de lamaie, extractul de vanilie si le mixam bine.
Scoatem blatul din cuptor, intindem crema de branza, apoi asezam visinele care le trecem mai intai prin pesmet.
Restul de blat il turnam uniform peste prajitura.
Reintroducem tava in cuptor pana prajitura prinde o culoare rumena deasupra, cam 35-40 de minute dureaza.
Cand este gata o scoatem si o lasam sa se raceasca.
Se pudreaza cu zahar si servim.
Pofta buna!
Rocsi (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2014
Ma bucur ca ti-a placut Adriana!
Adriana , 05 septembrie 2014
Am incercat-o ,mi-a iesit fff buna. :)
Rocsy Ciobanu , 31 august 2014
Iese si cu mure :)
Rocsy Ciobanu , 31 august 2014
Eu una o recomand!
Rocsy Ciobanu , 31 august 2014
Suna bine si cu mere...
Maria Tuguran , 23 august 2014
Eu fac ceva asemanator , dar cu mere, fara branza. Este excelenta.
Cristina Gazner , 23 august 2014
Buna. Iese si cu mure in loc de visine?
Elena Schiopu , 22 august 2014
cit de buna o fii
Rocsy Ciobanu , 18 august 2014
Ma bucur ca va place!
Hajnal Rozalia Otten , 18 august 2014
voi incerca reteta chiar astazi !!psre delicios,multumim ptr delicioasele prejituri
hajanal rozalia otten , 18 august 2014
incerc chiar astazi reteta!!multumim ptr reteta
Rocsy Ciobanu , 31 iulie 2014
Ma bucur mult ca ti-a placut! :)
Roxana Lovin , 29 iulie 2014
am incercat reteta aceasta...a iesit foarte buna