Prajitura turnata cu branza si visine

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Prajitura turnata cu branza si visine

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 16 linguri zahar
  • 16 linguri ulei
  • 16 linguri lapte
  • 21 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 750 gr branza de vaci
  • 12 linguri zahar
  • 4 oua
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 500 gr visine
  • 2 linguri pesmet
  • zahar pudra

Mod de preparare

Prima data spalam visinele, le scoatem samburii si le punem intr-o sita la scurs.

Blatul:

Ouale le mixam spuma cu un praf de sare si zahar.

Adaugam uleiul, laptele si extractul de vanilie.

Praful de copt il amestecam cu faina si le incorporam treptat.

Ungem o tava mare de aragaz cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.

Turnam jumatate din compozitia de blat si o introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 12 minute.

Umplutura:Amestecam branza cu zaharul, ouale, coaja de lamaie, extractul de vanilie si le mixam bine.

Scoatem blatul din cuptor, intindem crema de branza, apoi asezam visinele care le trecem mai intai prin pesmet.

Restul de blat il turnam uniform peste prajitura.

Reintroducem tava in cuptor pana prajitura prinde o culoare rumena deasupra, cam 35-40 de minute dureaza.

Cand este gata o scoatem si o lasam sa se raceasca.

Se pudreaza cu zahar si servim.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise