Prajitura turnata cu branza si visine

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Prajitura turnata cu branza si visine

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 16 linguri zahar
  • 16 linguri ulei
  • 16 linguri lapte
  • 21 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 750 gr branza de vaci
  • 12 linguri zahar
  • 4 oua
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 500 gr visine
  • 2 linguri pesmet
  • zahar pudra

Mod de preparare

Prima data spalam visinele, le scoatem samburii si le punem intr-o sita la scurs.

Blatul:

Ouale le mixam spuma cu un praf de sare si zahar.

Adaugam uleiul, laptele si extractul de vanilie.

Praful de copt il amestecam cu faina si le incorporam treptat.

Ungem o tava mare de aragaz cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.

Turnam jumatate din compozitia de blat si o introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 12 minute.

Umplutura:Amestecam branza cu zaharul, ouale, coaja de lamaie, extractul de vanilie si le mixam bine.

Scoatem blatul din cuptor, intindem crema de branza, apoi asezam visinele care le trecem mai intai prin pesmet.

Restul de blat il turnam uniform peste prajitura.

Reintroducem tava in cuptor pana prajitura prinde o culoare rumena deasupra, cam 35-40 de minute dureaza.

Cand este gata o scoatem si o lasam sa se raceasca.

Se pudreaza cu zahar si servim.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise