autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura turnata cu branza si visine

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 iulie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 iulie 2014

Ingrediente
Pentru blat:, , 5 oua, 16 linguri zahar, 16 linguri ulei, 16 linguri lapte, 21 linguri faina, 1 praf de copt, 2 lingurite extract de vanilie, un praf de sare, , Umplutura:, , 750 gr branza de vaci, 12 linguri zahar, 4 oua, coaja rasa de lamaie, 2 lingurite extract de vanilie, 500 gr visine, 2 linguri pesmet, zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

10 voturi

Mod de preparare

Prima data spalam visinele, le scoatem samburii si le punem intr-o sita la scurs.
Blatul:
Ouale le mixam spuma cu un praf de sare si zahar.
Adaugam uleiul, laptele si extractul de vanilie.
Praful de copt il amestecam cu faina si le incorporam treptat.
Ungem o tava mare de aragaz cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.
Turnam jumatate din compozitia de blat si o introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 12 minute.
Umplutura:Amestecam branza cu zaharul, ouale, coaja de lamaie, extractul de vanilie si le mixam bine.
Scoatem blatul din cuptor, intindem crema de branza, apoi asezam visinele care le trecem mai intai prin pesmet.
Restul de blat il turnam uniform peste prajitura.
Reintroducem tava in cuptor pana prajitura prinde o culoare rumena deasupra, cam 35-40 de minute dureaza.
Cand este gata o scoatem si o lasam sa se raceasca.
Se pudreaza cu zahar si servim.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura turnata cu branza si visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura turnata, cu branza dulce si visine

Prajitura turnata, cu branza dulce si visine

Avem nevoie de patru boluri . In primul bol ,spargem ouale intregi, adaugam zaharul si mixam pana

17 voturi    9 comentarii
1h 50 min
Prajituri
Cornulete in 2 culori

Cornulete in 2 culori

Se pune drojdia in apa calduta sa se inmoaie,apoi se amesteca cu ouale, zaharul, untul si laptele

38 voturi    10 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2014

    Ma bucur ca ti-a placut Adriana!

  • Fara foto

    Adriana , 05 septembrie 2014

    Am incercat-o ,mi-a iesit fff buna. :)

  • Fara foto

    Rocsy Ciobanu , 31 august 2014

    Iese si cu mure :)

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 31 august 2014

      Eu una o recomand!

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 31 august 2014

      Suna bine si cu mere...

    • Fara foto

      Maria Tuguran , 23 august 2014

      Eu fac ceva asemanator , dar cu mere, fara branza. Este excelenta.

    • Fara foto

      Cristina Gazner , 23 august 2014

      Buna. Iese si cu mure in loc de visine?

    • Fara foto

      Elena Schiopu , 22 august 2014

      cit de buna o fii

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 18 august 2014

      Ma bucur ca va place!

    • Fara foto

      Hajnal Rozalia Otten , 18 august 2014

      voi incerca reteta chiar astazi !!psre delicios,multumim ptr delicioasele prejituri

    • Fara foto

      hajanal rozalia otten , 18 august 2014

      incerc chiar astazi reteta!!multumim ptr reteta

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 31 iulie 2014

      Ma bucur mult ca ti-a placut! :)

    • Fara foto

      Roxana Lovin , 29 iulie 2014

      am incercat reteta aceasta...a iesit foarte buna

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

10 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 16 linguri zahar
  • 16 linguri ulei
  • 16 linguri lapte
  • 21 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 750 gr branza de vaci
  • 12 linguri zahar
  • 4 oua
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 500 gr visine
  • 2 linguri pesmet
  • zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Ma bucur ca ti-a placut Adriana!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu brinza de vaci