Prajitura turnata cu branza si visine

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Prajitura turnata cu branza si visine

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 16 linguri zahar
  • 16 linguri ulei
  • 16 linguri lapte
  • 21 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 750 gr branza de vaci
  • 12 linguri zahar
  • 4 oua
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 500 gr visine
  • 2 linguri pesmet
  • zahar pudra

Mod de preparare

Prima data spalam visinele, le scoatem samburii si le punem intr-o sita la scurs.

Blatul:

Ouale le mixam spuma cu un praf de sare si zahar.

Adaugam uleiul, laptele si extractul de vanilie.

Praful de copt il amestecam cu faina si le incorporam treptat.

Ungem o tava mare de aragaz cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.

Turnam jumatate din compozitia de blat si o introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 12 minute.

Umplutura:Amestecam branza cu zaharul, ouale, coaja de lamaie, extractul de vanilie si le mixam bine.

Scoatem blatul din cuptor, intindem crema de branza, apoi asezam visinele care le trecem mai intai prin pesmet.

Restul de blat il turnam uniform peste prajitura.

Reintroducem tava in cuptor pana prajitura prinde o culoare rumena deasupra, cam 35-40 de minute dureaza.

Cand este gata o scoatem si o lasam sa se raceasca.

Se pudreaza cu zahar si servim.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Strudel cu mere

Strudel cu mere

Reteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...

Strudel cu mere
Ciorba de peste

Ciorba de peste

Reteta de ciorba de peste. Ciorba de peste reteta simpla. Reteta de bors de peste. Retete cu peste.

Ciorba de peste
Pavlova cu nuca, mousse de castane si jeleu de gutui

Pavlova cu nuca, mousse de castane si jeleu de gutui

Pentru bezea mixam cele 4 albusuri cu un praf de sare pana devin spuma, apoi adaugam cate o lingura din zahar pana il terminam.

Pavlova cu nuca, mousse de castane si jeleu de gutui
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise