Prajituri "de piatra"

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 225 g faina alba, cernuta
  • 10 ml praf de copt
  • putina sare
  • 1 lingurita de esente aromate amestecate
  • 100 g unt, taiat in cubulete
  • 100 g zahar
  • 100 g stafide
  • 5 ml lapte
  • 1 ou, batut

Mod de preparare

1. Se preincalzeste cuptorul la marcajul de gaz 6 / 200 grade Celsius.

2. Se pune faina, praful de copt, sarea si esentele aromate intr-un bol si se amesteca cu o lingura de lemn.

3. Se freaca untul cu amestecul pana cand capata aspectul unor firimituri mici, apoi se incorporeaza zaharul si stafidele.

4. Se face o adancitura in centrul amestecului, se rastoarna oul si laptele in adancitura, apoi se amesteca pana cand aluatul este foarte tare.

5. Se asaza amestecul in 10 gramezi mici si rotunde pe o tava de copt unsa cu unt.

6. Se coace timp de 15-20 minute si se lasa prajiturile sa se raceasca inainte de a le manca.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise