autor:

Anca E. Voicu

» » Dulciuri diverse

Pricomide asortate

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 iunie 2015

Ingrediente
Albusurile de la 5 oua (de marime medie), 5 linguri de zahar, 4 linguri (pline) de faina, 1 lingurita praf de copt, un plic zahar vanilat, un varf lingurita sare, pentru arome: cacao, nuca macinata, migdale macinate, dulceturi

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul.



Se separa ouale. Vom folosi la aceasta reteta numai albusurile, iar galbenusurile puteti sa le folositi la alta reteta. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul, zaharul vanilat si se bat in continuare pana se intareste bezeaua.

Se adauga praful de copt si, treptat, faina, amestecand cu o lingura.



Compozitia se imparte in mai multe castronele, in functie de cate arome dorim. Eu am vrut urmatoarele arome:

- pricomide cu nuca macinata (am pus intr-un castronel 5 linguri de nuca);

- in altul, nuca si dulceata de capsuni;

- migdale macinate cu dulceata de afine (veti observa ca se va colora in mov spre indigo);

- migdale macinate si cacao.

Va puteti juca aici dupa gust si inspiratie. E o activitate placuta de impartasit cu cei mici :)



Se pune compozitia in sprit (fara mot, daca aveti nuca mai mare) si se formeaza pricomide intr-o tava incapatoare (cu foaie de copt). Se da tava la cuptor, la foc mediu, pana devin aurii pe margini sau aprox 10 de minute. Verificati-le din cand in cand pentru ca se pot arde usor.

Eu am obtinut 2 tavi.



Se servesc reci, se pot uni doua cate doua, lipindu-le cu dulceata sau crema de ciocolata.





Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pricomide asortate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu cirese si cacao

Tarta cu cirese si cacao

Fiindca am cumparat pentru tortul aniversar mai multe cirese decat era cazul, am ramas cu un surplus

19 voturi    7 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tiramisu dietetic, la cupă, cu fructe de pădure

Tiramisu dietetic, la cupă, cu fructe de pădure

Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se bat albuşurile cu îndulcitor (după gustul fiecăruia),

2 voturi    1 comentariu
25 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Albusurile de la 5 oua (de marime medie)
  • 5 linguri de zahar
  • 4 linguri (pline) de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un plic zahar vanilat
  • un varf lingurita sare
  • pentru arome: cacao
  • nuca macinata
  • migdale macinate
  • dulceturi

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

11 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

3 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Clatite