autor:

Anca E. Voicu

» » Dulciuri diverse

Pricomide asortate

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 iunie 2015

Ingrediente
Albusurile de la 5 oua (de marime medie), 5 linguri de zahar, 4 linguri (pline) de faina, 1 lingurita praf de copt, un plic zahar vanilat, un varf lingurita sare, pentru arome: cacao, nuca macinata, migdale macinate, dulceturi

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul.



Se separa ouale. Vom folosi la aceasta reteta numai albusurile, iar galbenusurile puteti sa le folositi la alta reteta. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul, zaharul vanilat si se bat in continuare pana se intareste bezeaua.

Se adauga praful de copt si, treptat, faina, amestecand cu o lingura.



Compozitia se imparte in mai multe castronele, in functie de cate arome dorim. Eu am vrut urmatoarele arome:

- pricomide cu nuca macinata (am pus intr-un castronel 5 linguri de nuca);

- in altul, nuca si dulceata de capsuni;

- migdale macinate cu dulceata de afine (veti observa ca se va colora in mov spre indigo);

- migdale macinate si cacao.

Va puteti juca aici dupa gust si inspiratie. E o activitate placuta de impartasit cu cei mici :)



Se pune compozitia in sprit (fara mot, daca aveti nuca mai mare) si se formeaza pricomide intr-o tava incapatoare (cu foaie de copt). Se da tava la cuptor, la foc mediu, pana devin aurii pe margini sau aprox 10 de minute. Verificati-le din cand in cand pentru ca se pot arde usor.

Eu am obtinut 2 tavi.



Se servesc reci, se pot uni doua cate doua, lipindu-le cu dulceata sau crema de ciocolata.





Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pricomide asortate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tiramisu minune

Tiramisu minune

Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile de ou cu zaharul pana se deschid la culoare; Se adauga

12 voturi    8 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni

Spalam bine orezul, il punem la fiert cu un praf de sare. Il fierbem pe jumatate, apoi il punem

2 voturi    2 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Albusurile de la 5 oua (de marime medie)
  • 5 linguri de zahar
  • 4 linguri (pline) de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un plic zahar vanilat
  • un varf lingurita sare
  • pentru arome: cacao
  • nuca macinata
  • migdale macinate
  • dulceturi

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

7 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    0 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Prajiturele cu umplutura de nuca