autor:

Anca E. Voicu

» » Dulciuri diverse

Pricomide asortate

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 iunie 2015

Ingrediente
Albusurile de la 5 oua (de marime medie), 5 linguri de zahar, 4 linguri (pline) de faina, 1 lingurita praf de copt, un plic zahar vanilat, un varf lingurita sare, pentru arome: cacao, nuca macinata, migdale macinate, dulceturi

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul.



Se separa ouale. Vom folosi la aceasta reteta numai albusurile, iar galbenusurile puteti sa le folositi la alta reteta. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul, zaharul vanilat si se bat in continuare pana se intareste bezeaua.

Se adauga praful de copt si, treptat, faina, amestecand cu o lingura.



Compozitia se imparte in mai multe castronele, in functie de cate arome dorim. Eu am vrut urmatoarele arome:

- pricomide cu nuca macinata (am pus intr-un castronel 5 linguri de nuca);

- in altul, nuca si dulceata de capsuni;

- migdale macinate cu dulceata de afine (veti observa ca se va colora in mov spre indigo);

- migdale macinate si cacao.

Va puteti juca aici dupa gust si inspiratie. E o activitate placuta de impartasit cu cei mici :)



Se pune compozitia in sprit (fara mot, daca aveti nuca mai mare) si se formeaza pricomide intr-o tava incapatoare (cu foaie de copt). Se da tava la cuptor, la foc mediu, pana devin aurii pe margini sau aprox 10 de minute. Verificati-le din cand in cand pentru ca se pot arde usor.

Eu am obtinut 2 tavi.



Se servesc reci, se pot uni doua cate doua, lipindu-le cu dulceata sau crema de ciocolata.





Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pricomide asortate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Laptele il fierbem apoi il lasam sa se racoreasca. Intr-o cratita punem 5 linguri de zahar si o

4 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Desert cu spuma de zmeura

Desert cu spuma de zmeura

Blatul: Mixam untul cu zaharul, incorporam galbenusurile unul cate unul. Adaugam faina, esenta

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Albusurile de la 5 oua (de marime medie)
  • 5 linguri de zahar
  • 4 linguri (pline) de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un plic zahar vanilat
  • un varf lingurita sare
  • pentru arome: cacao
  • nuca macinata
  • migdale macinate
  • dulceturi

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

11 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

4 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Micile vrajitoare Micile vrajitoare

Se spală merele, se decojesc (sau nu) şi se dau prin răzătoarea mare. Se călesc într-o crăticioară, iar dacă merele

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu ciocolata si banane Clatite cu ciocolata si banane

Punem toate ingredientele intr-un bol si le batem cu telul, adăugând faina treptat pana devine o smantana subtire. Luam cu polonicul

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Papanasi fierti cu smantana si dulceata