autor:

kok miori

» » Paste si pizza

Pucaccia

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 05 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 05 octombrie 2009

Ingrediente
1 plic de 7gr de drojdie uscata, 1 kg de faina, 10 linguri ulei de masline, 1 lingurita de sare, 2- 2 1/2 pahare de apa

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Din toate componentele in afara de sare se framinta un aluat, sarea se adauga in framintare mai tirziu ca sa nu faca contact direct cu drojdia. Se lasa la dospit pina aluatul isi dubleaza volumul. Se intinde aluatul pina are grosimea de 1cm. Se aseza aluatul intr-o tava bine unsa si se poate unge aluatul cu putin ulei de masline, cu putin susan sau frunze de rozmarin. Se coace la 200 de grade 15 minute sau pina se rumeneste auriu. Este minunata asa cind este calda din cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pucaccia" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Macaroane cu ceapa si branza de oi

Macaroane cu ceapa si branza de oi

Cand clocoteste apa cu sarea si uleiul, adaug macaroanle. Las sa fiarba dupa prescriptiile de pe

13 voturi    6 comentarii
30 min
Paste si pizza
Pizza pe bat

Pizza pe bat

Lasam aluatul pentru pizza sa se decongeleze(sau il framantam noi, daca dorim) ,apoi il punem pe

2 voturi    0 comentarii
40 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 21 iulie 2012

    Am mai facut odata pucaccia de asta data am copt-o intreaga ,am adaugat rosii uscate si putine mirodenii-este foarte buna.

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 23 octombrie 2009

    De obicei Pucaccia se coace intreaga ca sa nu se usuce,iar dupa copt se poate imparti in portii si fiecare poate sa manince cum vrea.

  • Tatar Nicu

    Tatar Nicu (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009

    Ce-ati zice daca dupa ce intindeti aluatul in tava,il taiati:suvite,triunghiuri sau altfel(ca la baclava,sarailie)

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009

      mmmmmmmmm ce bunatate!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 1 plic de 7gr de drojdie uscata
  • 1 kg de faina
  • 10 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita de sare
  • 2- 2 1/2 pahare de apa

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

11 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

kok miori (Chef de cuisine)

Am mai facut odata pucaccia de asta data am copt-o intreaga ,am adaugat rosii uscate si putine mirodenii-este foarte buna.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Cuiburi din paste cu legume aromate Cuiburi din paste cu legume aromate

Punem intr-o oala apa cu un praf de sare sa fiarba si cand da in clocot, scufundam cuibuletele de taitei in spumiera sau in lingura

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Macaroane taranesti Macaroane taranesti

Macaroanele se fierb al dente in apa cu sare. Slanina se taie o parte cubulete si o parte in felii si se prajeste. Carnatul afumat

0 voturi    0 comentarii
55 min
Paste si pizza
Spaghete Carbonara rețetă cu ciuperci