autor:

kok miori

» » Paste si pizza

Pucaccia

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 05 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 05 octombrie 2009

Ingrediente
1 plic de 7gr de drojdie uscata, 1 kg de faina, 10 linguri ulei de masline, 1 lingurita de sare, 2- 2 1/2 pahare de apa

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Din toate componentele in afara de sare se framinta un aluat, sarea se adauga in framintare mai tirziu ca sa nu faca contact direct cu drojdia. Se lasa la dospit pina aluatul isi dubleaza volumul. Se intinde aluatul pina are grosimea de 1cm. Se aseza aluatul intr-o tava bine unsa si se poate unge aluatul cu putin ulei de masline, cu putin susan sau frunze de rozmarin. Se coace la 200 de grade 15 minute sau pina se rumeneste auriu. Este minunata asa cind este calda din cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pucaccia" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Paste cu branza de capra,spanac si chilli

Paste cu branza de capra,spanac si chilli

1. Puneti pastele la fiert in apa cu sare care clocoteste. . 2.  Incalziti uleiul intr-o tigaie

10 voturi    0 comentarii
25 min
Paste si pizza
Tortellini cu sos de iaurt si sunca

Tortellini cu sos de iaurt si sunca

Se fierb 10 minute tortelinii in apa cu sare( se introduc in momentul cand apa da in clocot). Sunculita

8 voturi    8 comentarii
45 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 21 iulie 2012

    Am mai facut odata pucaccia de asta data am copt-o intreaga ,am adaugat rosii uscate si putine mirodenii-este foarte buna.

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 23 octombrie 2009

    De obicei Pucaccia se coace intreaga ca sa nu se usuce,iar dupa copt se poate imparti in portii si fiecare poate sa manince cum vrea.

  • Tatar Nicu

    Tatar Nicu (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009

    Ce-ati zice daca dupa ce intindeti aluatul in tava,il taiati:suvite,triunghiuri sau altfel(ca la baclava,sarailie)

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009

      mmmmmmmmm ce bunatate!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 1 plic de 7gr de drojdie uscata
  • 1 kg de faina
  • 10 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita de sare
  • 2- 2 1/2 pahare de apa

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

32 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

12 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

kok miori (Chef de cuisine)

Am mai facut odata pucaccia de asta data am copt-o intreaga ,am adaugat rosii uscate si putine mirodenii-este foarte buna.

Retete

din Paste si pizza

Paste cu sos de sfecla rosie Paste cu sos de sfecla rosie

Pregatim sosul. Tocam marunt toate legumele. Intr-o tigaie punem uleiul la incins si adaugam legumele tocate si apa cat sa le cuprindem.

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fusilli cu pui si sos Fusilli cu pui si sos

Am fiert pastele cu putina sare. Am tăiat ceapa mărunt, ciupercile puțin mai mare și ardeiul. Pentru sos am tăiat pieptul de pui

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu ciuperci si masline si cu marginile umplute cu branza