Pui cu ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Pui cu ciuperci

Ingrediente

  • 700 g carne de pui
  • 300 g ciuperci champignon
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 rosie
  • 1 lingurita sau 1 cub concentrat ciuperci (optional)
  • 30 ml ulei
  • 1/2 lamaie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 lingurite faina
  • 2-3 catei de usturoi
  • cateva fire marar, patrunjel
  • 1 lingura de smantana
  • sare, piper alb

Mod de preparare

Se portioneaza carnea de pui, se condimenteaza si dupa 10 minute se pune la prajit in ulei, intorcandu-se pe toate partile pana prinde putina crusta. Se adauga morcovul feliat, ceapa si rosia tocate, 200 ml apa si se lasa la fiert, la foc mic cu capac 35-40 minute.

Ciupercile se spala, se taie felii mai mari si se pun intr-o tigaie la foc mic cu uleiul de masline si concentratul de ciuperci sau putina sare. Se soteaza 4-5 minute,iul feliat, apoi se stropesc cu 2-3 lingurite de zeama de lamaie, se adauga verdeata tocata si putin piper alb.

Dupa ce s-a inmuiat carnea, adaugati faina desfacuta in putina apa, lasati sa mai dea 2-3 clocote, dregeti gustul de sare si piper, adaugati lingura de smantana si este gata.

Pe un platou asezati carnea cu putin sos in care a fiert si ciupercile. Decorati cu feliute de castravete, salata verde sau lamaie si cateva fire de verdeata.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Budinca de cozonac
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise