Pui cu legume la cuptor

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa
Pui cu legume la cuptor

Ingrediente

  • Pulpe de pui 1 kg sau pui intreg
  • Cartofi 1 kg
  • Ceapa alba 2 buc
  • Morcovi 2 buc
  • Dovlecei 1 buc (optional)
  • Boia ardei dulce 1 linguri
  • Sare,piper negru dupa gust
  • Ulei de floarea soarelui 100 ml
  • Busuioc uscat 1 lingurite

Mod de preparare

Pulpele spalate se ung cu sare, piper, boia si busuioc.

Legumele curatate si spalate se taie bucati medii:cartofii si dovlecelul cuburi, morcofii rondele, ceapa felii.

In tava de cuptor in care se asterne o folie de aluminiu se adauga compozitia de legume, peste care se toarna aproximativ 50 ml ulei si se adauga mirodenii(nu adaugati sare deoarece se vor intari cartofii). Amestecati bine cu mainile.

Peste legume se aseaza pulpele de pui.

Acoperiti tava cu folie de aluminiu si o puneti la cuptor pentru 1-1,15 ore la 200 grade.

Incercati cu un cutit daca sunt gata cartofii, se scoate folia si se mai lasa la cuptor pentru inca 15 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise