Pui cu legume la cuptor

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa
Pui cu legume la cuptor

Ingrediente

  • Pulpe de pui 1 kg sau pui intreg
  • Cartofi 1 kg
  • Ceapa alba 2 buc
  • Morcovi 2 buc
  • Dovlecei 1 buc (optional)
  • Boia ardei dulce 1 linguri
  • Sare,piper negru dupa gust
  • Ulei de floarea soarelui 100 ml
  • Busuioc uscat 1 lingurite

Mod de preparare

Pulpele spalate se ung cu sare, piper, boia si busuioc.

Legumele curatate si spalate se taie bucati medii:cartofii si dovlecelul cuburi, morcofii rondele, ceapa felii.

In tava de cuptor in care se asterne o folie de aluminiu se adauga compozitia de legume, peste care se toarna aproximativ 50 ml ulei si se adauga mirodenii(nu adaugati sare deoarece se vor intari cartofii). Amestecati bine cu mainile.

Peste legume se aseaza pulpele de pui.

Acoperiti tava cu folie de aluminiu si o puneti la cuptor pentru 1-1,15 ore la 200 grade.

Incercati cu un cutit daca sunt gata cartofii, se scoate folia si se mai lasa la cuptor pentru inca 15 minute.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor