Din drojdie frecată cu zahăr adăugată puţină apă şi un strop de făină se face o maia care se lasă la cald vreo 10 minute. Apoi se adauga restul de apă, făina şi se face un aluant care la final se frământă cu cele 3 linguri de ulei. Se frământă bine sşi se lasă aluatul la loc călduţ vreo 30 minute.
În timpul ăsta....
Pulpele de pui se pun la fiert cu boabele şi frunza de dafin cam vreo 20 minute, maxim. Separat se taie ceapa şi se căleşte. Se adaugă morcovul ras pe răzătoarea mică (dar merge şi pe cea cu ochiuri mai mari) şi roşiile tăiate cubuleţe. Se amestecă puţin şi se dă un clocot-două. Se adaugă o ceşcuţă de apă, bulionul, usturoiul tăiat, şi bucheţelele de brocoli. Se lasă la fiert, la foc potrivit, cât să scadă niţel şi să se formeze un soi de sos. Se adaugă carnea şi se mai lasă câteva minute pe foc. Se pune apoi într-o craţită, sau vas termorezistent. Deasupra puneţi capacul de aluat uns cu un gălbenuş de ou şi lăsaţi la cuptor până se rumeneşte frumos.
Pot spune, pe drept cuvânt, că este cea mai bună tocăniţă, mâncărică (cum vreţi să-i spuneţi) de pui pe care am mâncat-o vreodată. Încercaţi!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii