autor:

Alice Ciobanu

» » Mancaruri cu carne

Pui cu legume şi un capac de pâine

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 iunie 2011

Ingrediente
pentru capac: (ce fain sună !), , 150 ml apă, , un praf de sare,, , 1 linguriţă zahăr, , o bucăţică de drojdie (cât o nucă), , 2-3 linguri ulei, , 300 gr făină, , pentru tocăniţă/mâncărică:, , 3 pulpe pui, , 2 roşii, , 1 ceapă mare, , 2 bucheţele (mai mărişoare) de brocoli, , 1 morcov mare, , 2 linguri bulion, , 3 căţei de usturoi, , 2 boabe coriandru, , 3 boabe enibahar, , 1 frunză dafin,, , 5 boabe piper negru

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

8 voturi

Mod de preparare

Din drojdie frecată cu zahăr adăugată puţină apă şi un strop de făină se face o maia care se lasă la cald vreo 10 minute. Apoi se adauga restul de apă, făina şi se face un aluant care la final se frământă cu cele 3 linguri de ulei. Se frământă bine sşi se lasă aluatul la loc călduţ vreo 30 minute.

În timpul ăsta....

Pulpele de pui se pun la fiert cu boabele şi frunza de dafin cam vreo 20 minute, maxim. Separat se taie ceapa şi se căleşte. Se adaugă morcovul ras pe răzătoarea mică (dar merge şi pe cea cu ochiuri mai mari) şi roşiile tăiate cubuleţe. Se amestecă puţin şi se dă un clocot-două. Se adaugă o ceşcuţă de apă, bulionul, usturoiul tăiat, şi bucheţelele de brocoli. Se lasă la fiert, la foc potrivit, cât să scadă niţel şi să se formeze un soi de sos. Se adaugă carnea şi se mai lasă câteva minute pe foc. Se pune apoi într-o craţită, sau vas termorezistent. Deasupra puneţi capacul de aluat uns cu un gălbenuş de ou şi lăsaţi la cuptor până se rumeneşte frumos.

Pot spune, pe drept cuvânt, că este cea mai bună tocăniţă, mâncărică (cum vreţi să-i spuneţi) de pui pe care am mâncat-o vreodată. Încercaţi!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu legume şi un capac de pâine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
FICATEI CU MAMALIGUTA SI VARZA

FICATEI CU MAMALIGUTA SI VARZA

ficatei se spala ,se oparesc si se inabusa 15 minute in ulei cu putina apa.sarea se adauga la urma.apoi

4 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Soricei in paie

Soricei in paie

Spalam pieptul de curcan ,il stergem cu un servet si il taiem pe lungime in 2 feli. Intr-o tavita

16 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • KatrinC

    KatrinC (Chef de cuisine) , 15 iunie 2011

    hmmm bun-bun-bun tareeee , imi place mancarea asta foarte mult , 5 stelute * * * * *

  • Danutza_Retetegg

    Danutza_Retetegg (Chef de cuisine) , 14 iunie 2011

    Yummi!!!

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 14 iunie 2011

    O bunãtate :)

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

8 voturi

Ingrediente

  • pentru capac: (ce fain sună !)
  • 150 ml apă
  • un praf de sare,
  • 1 linguriţă zahăr
  • o bucăţică de drojdie (cât o nucă)
  • 2-3 linguri ulei
  • 300 gr făină
  • pentru tocăniţă/mâncărică:
  • 3 pulpe pui
  • 2 roşii
  • 1 ceapă mare
  • 2 bucheţele (mai mărişoare) de brocoli
  • 1 morcov mare
  • 2 linguri bulion
  • 3 căţei de usturoi
  • 2 boabe coriandru
  • 3 boabe enibahar
  • 1 frunză dafin,
  • 5 boabe piper negru

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne

KatrinC (Chef de cuisine)

hmmm bun-bun-bun tareeee , imi place mancarea asta foarte mult , 5 stelute * * * * *

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui la cuptor