Pregatirea acestui pui cu salvie si legume este foarte usoara si rapida, adica odata curatate si spalate legumele, se feliaza dupa bunul plac si se aseaza intr-un vas termorezistent. Se sareaza, se pipereaza, se adauga daca se doreste 1-2 catei de usturoi zdrobiti cu lama cutituli sau tocati grosier se stropeste cu o cescuta de apa (cam 50 ml)sa nu se usuce legumele.Pulpele se spala, se sareaza, se pipereaza dupa gust si se aseaza deasupra legumelor. Se presara salvie uscata peste ele, se acopera vasul cu capac sau folie de aluminiu si se da la cuptorul preancalzit pana legumele sunt bine aburite.
Dupa vreo 30 de min se descopera vasul si se adauga rosia data pe razatoare, fara pielita, astfel incat legumele sa capete putin sos care va fi aromat de salvie.
Daca nu ati avut rosii prunisoara nu este nici o tragedie pentru ca reteta va fi la fel de buna daca in momentul cand ati descoperit vasul si ati pus rosia rasa adaugati si ceva sferturi de rosii obisnuite.
Se mai lasa vasul la cuptor atat cat carnea sa se rumeneasca pe ambele parti. Spuneam ca nu mai e nevoie de adoas de grasime pentru ca cea lasata de pulpe va fi suficienta(eu chiar mai curat putin pulpele de straturile de grasime pe unde este posibil).
Ideea este ca ceea ce trebuie sa va rezulte din acest pui cu salvie si legume este o friptura usor crocanta, aromata de salvie, legume inabusite si un sos dulce acrisor excelent. Nu va lasati pacaliti de aroma amaruie a salviei uscate pentru ca la final rezutatul va va satisface cu siguranta...
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii