autor:

TeoBucatar

» » Fripturi

Pui cu salvie si legume

Autor: TeoBucatar (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 august 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: TeoBucatar (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 august 2011

Ingrediente
-4 pulpe superioare mari(cca800g),, -un ardei gras,, -2 cartofi mari,, -2 catei usturoi(optional),, -un dovlecel mediu,, -sare,, -piper,, -o lingurita salvie uscata,, -8-10 rosii prunisoara,, -o rosie mare bine coapta,

Dificultate: Redusa Timp: 1h

20 voturi

Mod de preparare

Pregatirea acestui pui cu salvie si legume este foarte usoara si rapida, adica odata curatate si spalate legumele, se feliaza dupa bunul plac si se aseaza intr-un vas termorezistent. Se sareaza, se pipereaza, se adauga daca se doreste 1-2 catei de usturoi zdrobiti cu lama cutituli sau tocati grosier se stropeste cu o cescuta de apa (cam 50 ml)sa nu se usuce legumele.Pulpele se spala, se sareaza, se pipereaza dupa gust si se aseaza deasupra legumelor. Se presara salvie uscata peste ele, se acopera vasul cu capac sau folie de aluminiu si se da la cuptorul preancalzit pana legumele sunt bine aburite.
Dupa vreo 30 de min se descopera vasul si se adauga rosia data pe razatoare, fara pielita, astfel incat legumele sa capete putin sos care va fi aromat de salvie.
Daca nu ati avut rosii prunisoara nu este nici o tragedie pentru ca reteta va fi la fel de buna daca in momentul cand ati descoperit vasul si ati pus rosia rasa adaugati si ceva sferturi de rosii obisnuite.
Se mai lasa vasul la cuptor atat cat carnea sa se rumeneasca pe ambele parti. Spuneam ca nu mai e nevoie de adoas de grasime pentru ca cea lasata de pulpe va fi suficienta(eu chiar mai curat putin pulpele de straturile de grasime pe unde este posibil).
Ideea este ca ceea ce trebuie sa va rezulte din acest pui cu salvie si legume este o friptura usor crocanta, aromata de salvie, legume inabusite si un sos dulce acrisor excelent. Nu va lasati pacaliti de aroma amaruie a salviei uscate pentru ca la final rezutatul va va satisface cu siguranta...
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu salvie si legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Valdostana haiduceasca

Valdostana haiduceasca

Taiem fileuri pieptul de pui si il punem la marinat cateva ore la rece in sosul de soia amestecat

1 vot    0 comentarii
1h
Fripturi
Pui dulce

Pui dulce

Am curatat legumele si fructele (in afara de portocala), le-am taiat bucati mai mari si le-am asezat

3 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 23 februarie 2015

    Multumesc iar mi-ai oferit un fel bun,bun.

  • Fara foto

    Pavel Horia , 04 iunie 2014

    ciuus dragul mamii

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 17 august 2011

    Excelenta si aromata reteta! Felicitari!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

20 voturi

Ingrediente

  • -4 pulpe superioare mari(cca800g),
  • -un ardei gras,
  • -2 cartofi mari,
  • -2 catei usturoi(optional),
  • -un dovlecel mediu,
  • -sare,
  • -piper,
  • -o lingurita salvie uscata,
  • -8-10 rosii prunisoara,
  • -o rosie mare bine coapta,

Raporteaza reteta

Retete
de TeoBucatar
Rata cu portocale

Rata cu portocale

Pieptul de rata se spala si se dezoseaza lasandu-i pielea.Se sareaza, se pipereaza si se stropeste

9 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Prajitura cu capsuni

Prajitura cu capsuni

BLAT Se separa albusurile si se bat spuma cu zaharul adaugat lingura cu lingura, zeama de lamaie

10 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri
Chiftelute suedeze(kottbullar)

Chiftelute suedeze(kottbullar)

Se amesteca pesmetul cu laptele si se lasa 5 min sa se absoarba lichidul timp in care se toaca marunt

56 voturi    11 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Marieta_Pall (Chef de cuisine)

Multumesc iar mi-ai oferit un fel bun,bun.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Piept de pui cu cartofi noi la cuptor