Pui dezosat cu umplutura de ciuperci si mazare

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata
Pui dezosat cu umplutura de ciuperci si mazare

Ingrediente

  • Un pui de 1
  • 500 kg dezosat
  • cca 200 gr mazare
  • 500 gr ciuperci champinion
  • 150 gr cascaval dulce
  • sunca presata taiate felii foarte subtiri cca 200 gr
  • 4 oua
  • pesmet cca 300 gr
  • patrunjel un buchetel
  • 2-3 morcovi mari si 2 tulpini de telina
  • sare
  • piper.

Mod de preparare

Se pregateste puiul dezosindu-l noi sau macelarul cind il cumparam. Trebuie sa cintareasca dezosat 1,500 kg. Il spalam bine. Ciupercile champinion se curata, spala si se pun intr-o tigaie la calit. Mazarea se fierbe si dupa ce se strecora se adauga peste ciuperci ca se caleasca impreuna citeva minute. Intr-un vas se zbat oule si se adauga cascavalul taiat cubulete. Pesmetul amestecat cu patrunjelul tocat fin se amalgameaza cu toate ingredientele. Acest amestec se introduce in puiul dezosat impreuna cu sunca presata facuta bucatele. Se inchide cu un betisor sau se coase cu fir alimentar atit intre pulpe cit si in zona unde era gitul.Pe o tava eu am pus hirtia pergament si ulei de masline . Apoi se imbalsameaza cu ulei si se aseaza pe tava,de jur iprejurul lui se pune morcovul taiat rondele si telina la fel. Se introduce in cuptor pentru cca 1 ora si jumate. In tot cazul se controleza sa nu se crape. Pentru a evita acest lucru se poate intepa cu o scobitoare din loc in loc. Cind e gata se pune pe un platou cu borduri un pic ridicate pentru a adauga sosul facut din morcov si telina, sare,piper,care in prealabil le-am mixat cu robotul de bucatarie. Va doresc pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Ciorba de gaina cu taitei de casa

Ciorba de gaina cu taitei de casa

Reteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...

Ciorba de gaina cu taitei de casa
Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...

Papricas de pui cu galuste de faina
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise