autor:

kok miori

» » Mancaruri cu carne

Pui in sos de lamaie si mirodenii

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 06 august 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 06 august 2011

Ingrediente
ptr 8 portii, 6sferturi cu pulpe de pui, 1/2kg de sare groasa de bucatarie, piper negru macinat, , ptr sos, 1pahar de suc de lamaie, 8 catei de usturoi zdrobiti, 2ardei verzi iuti, 1/2pahar ulei de masline, 1/2pahar frunze de coriandu proaspat, sare,piper, , ptr servit, frunze de salata

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

16 voturi

Mod de preparare

Intai pregatim sosul-curatam ardeii de samburi si nervuri
taiem bucatele mici si adaugam restul ingridentelor si amestecam bine,si lasam la temperatura camerei sa se macereze.
Incalzim cuptorul la 200 de grade-pe o tava punem sarea pe toata suprafata.
Sferturile de pui le piperam putin si le punem pe tava cu sare.Le frigem in cuptor 40 de minute sau pina puiul este rumenit frumos.Scoatem din cuptor si punem pe un platou si acoperim ptr 10 minute.Pe un platou de servire se pun frunze de salata se pun sferturile pe ele si se toarna sosul pe carne.
Iese foarte gustos combinatia de pui fript pe sare si salata cu lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in sos de lamaie si mirodenii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mazare cu carne de pui

Mazare cu carne de pui

Pupele se spala,se toaca ceapa,se pun la foc cu putin ulei si putina apa,se completeaza cu apa pana

39 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Stufat de curcan

Stufat de curcan

1. Carnea de curcan se rumeneşte în 4-5 linguri de ulei. 2. Se adaugă ceapa şi usturoiul verde

3 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 18 august 2011

    simplu si gustos! foarte rapida pentru musafiri!

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 17 august 2011

    Puiul copt pe sare iese foarte bine chiar daca are pielea pe el caci sarea absoarbe grasimea si pielita devine crocanta,iar sosul turnam peste pui,dupa ce s-a copt si acoperim cu un capac citeva minute.Iese foarte gustos.

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 08 august 2011

    O reteta usoara si aromata. Felicitari!*****

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

16 voturi

Ingrediente

  • ptr 8 portii
  • 6sferturi cu pulpe de pui
  • 1/2kg de sare groasa de bucatarie
  • piper negru macinat
  • ptr sos
  • 1pahar de suc de lamaie
  • 8 catei de usturoi zdrobiti
  • 2ardei verzi iuti
  • 1/2pahar ulei de masline
  • 1/2pahar frunze de coriandu proaspat
  • sare,piper
  • ptr servit
  • frunze de salata

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

11 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

Marian (Chef de cuisine)

simplu si gustos! foarte rapida pentru musafiri!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pui marinat la cuptor Pui marinat la cuptor

Bucăţile de pui se spală şi se şterg cu şervete de hârtie. Într-un castron se pun uleiul, condimentele, sare, piper,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Kebab turcesc cu legume coapte Kebab turcesc cu legume coapte

Se amesteca carnea tocata cu boiaua afumata, fulgii de chili, sarea, piperul proaspat macinat si patrunjelul tocat marunt. Se pune

4 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Curry caraibian