autor:

FLORINEL

» » Fripturi

pui in sos de vin

Autor: FLORINEL (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: FLORINEL (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 iunie 2008

Ingrediente
2 legaturi de patrunjel, 2 legaturi de cimbru, 2 foi de dafin, 12 cepe mici (arpagic), 100 gr. bacon sau keiser, 8 copane mari pui, 4 aripioare, sare, piper, 50 gr. unt, 50 gr. faina, 4 linguri de coniac(si 100 de ml. pt. bucatar), 1/2 vin rosu tare ,sec, 300 g. ciuperci champignion

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Patrunjelul si cimbrul se spala si se usuca. Se leaga cu o ata impreuna cu foile de dafin. Se curata cepele, costita afumata se taie bucati doua cepe se taie marunt. Se incing intr-o tigaie mare sau intr-o cratitajoasa cu 50 gr. unt. Se pun sa se caleasca in el costita afumata si cepele intregi (de aceea trebuie sa fie mici) si se lasa 5 minute amestecand pana devin sticloase. Se scot din tigaie cu spumiera si se pun deoparte cu capac.

Se pune din nou grasimea sa se incinga si se prajesc copanele in ea. Se adauga ceapa tocata marunt si praful de faina care se presara deasupra. Se pune coniacul si se lasa sa dea un clocot. Se pune vinul rosu si buchetul de verdeturi legate. Se lasa sa fiarba pe foc mic pana ce copanele se patrund. Se curata ciupercile, se trec prin jet de apa rece, apoi se zvanta, sa fie uscate complet. Se taie in doua sau patru, in functie de marime, si se calesc in restul de unt. Se sareaza, se pipereaza. Se scot copanele din sos, care se trece printr-o sita si se pune inapoi in cratita. Se adauga ciupercile, cepele, slaninuta prajita, copanelele de pasare. Se dau toate intr-un clocot.
Daca ti-a placut reteta noastra "pui in sos de vin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Ciuperci cu pui in sos de vin alb

Ciuperci cu pui in sos de vin alb

Topiti untul intr-o tigaie. Puneti prazul si usturoiul tocate marunt, caliti-le cateva minute amestecand

9 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
PUI IN SOS DE VIN ROSU

PUI IN SOS DE VIN ROSU

Puiul se transeaza in 6-8 bucati si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se incing 2 linguri

7 voturi    7 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

    Buuuuuuuuunnn!!!!

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 2 legaturi de patrunjel
  • 2 legaturi de cimbru
  • 2 foi de dafin
  • 12 cepe mici (arpagic)
  • 100 gr. bacon sau keiser
  • 8 copane mari pui
  • 4 aripioare
  • sare
  • piper
  • 50 gr. unt
  • 50 gr. faina
  • 4 linguri de coniac(si 100 de ml. pt. bucatar)
  • 1/2 vin rosu tare ,sec
  • 300 g. ciuperci champignion

Raporteaza reteta

Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Buuuuuuuuunnn!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Fripturã de ratã cu cartofi dulci