autor:

patronik

» » Fripturi

Pui la cuptor

Autor: patronik (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: patronik (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 iunie 2009

Ingrediente
- 1 pui, , - 200 g slanina afumata, , - 1 lingura unt, , - 1 cana supa, , - ½ lamaie, , - sare, piper boabe, , - un pahar vin alb, , - 1 kg cartofi, , - 1 ou, , - 1 ceasca lapte, , - faina, , - 1 ceasca ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Puiul spalat se unge cu ulei cald pe dinauntru si pe dinafara. Se acopera cu fasii subtiri de slanina afumata si cu felii de lamaie taiate subtiri. Astfel pregatit, puiul se pune in tava de friptura cu o cana de supa si cateva boabe de piper. Se frige la foc potrivit 30 min., dupa care se intoarce puiul, se unge cu sosul din tava, se adauga un paharel de vin alb, si se continua operatia. Cand este gata, feliile de slanina si de lamaie se arunca, iar puiul se asaza pe un platou. Se taie bucati si se serveste cu cartofi noi, in aluat. Se face un aluat de clatite din ou, faina si putin lapte, fe trec feliile de cartofi prin aluatul sarat dupa gust si se prajesc in ulei fierbinte. Cartofii se asaza langa pui si se servesc cu o salata de sezon.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pui pe sare la cuptor

Pui pe sare la cuptor

Daca este necesar, se parleste puiul, apoi se spala, se "desface" pe piept. In tava aragazului,

20 voturi    3 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu vin si mujdei de usturoi la cuptor

Pulpe de pui cu vin si mujdei de usturoi la cuptor

Pulpele de pui se spala , se lasa la scurs , se stropesc cu ulei de masline si se condimenteaza cu

20 voturi    9 comentarii
50 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • samoila tudorel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

    Daca faceai niste nise in slanina sau in pui si introduceai usturoi....ai mentionat cartofi noi, nu ii fierbi putin inainte de introducerea in aluat? Oricum, reteta, in ansamblu, suna tare bine! Sau ierburi provance....

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de patronik
Cozonac

Cozonac

Se cerne faina prin sita de 2 ori se pune o linguritza de sare, si se incalzeste un pahar de lapte

8 voturi    10 comentarii
6h
Dulciuri diverse
CHEC CU NUCĂ

CHEC CU NUCĂ

Se separa albusurile de galbenusuri , se bat albusurile cu un praf de sare pana se intareste un pic

4 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri
samoila tudorel

samoila tudorel (Chef de cuisine)

Daca faceai niste nise in slanina sau in pui si introduceai usturoi....ai mentionat cartofi noi, nu ii fierbi putin inainte de introducerea in aluat? Oricum, reteta, in ansamblu, suna tare bine! Sau ierburi provance....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Vitel cu ananas