Pui la cuptor cu garnitura de fasole galbena

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Pui la cuptor cu garnitura de fasole galbena

Ingrediente

  • Ingrediente pentru friptura la cuptor:
  • -1 pui mare si frumos,circa 2 kg.,
  • -3 linguri de ulei,
  • -1 lingura oregano,
  • -sare dupa gust,
  • - 1 cana de vin,200 ml.
  • Ingrediente pentru fasole galbena:
  • -2 borcane de 700 gr.de fasole galbena,
  • -2 cepe,
  • -2 linguri ulei,
  • -3 catei de usturoi.
  • Ingrediente pentru salata de gogosari:
  • -5 gogosari verzi,
  • -1 lingura ulei de masline,
  • -sare dupa gust,
  • -1 lingura de otet de mere.

Mod de preparare

-Se spala puiul,se aseaza in tava,se unge cu sare si oregano, prin interior si prin exterior.Apoi se toarna vin peste pui,ulei,se pune capac si se pune la cuptor la foc mare,sa se rumeneasca.

-Se toaca ceapa si se pune la undit cu putin ulei,cand ceapa devine aurie se toarna fasolea galbena,se adauga o canita mica de apa si se lasa sa fiarba la foc potrivit.Cand apa s-a evaporat,se opreste focul si se adauga usturoiul,facut mujdei,se amesteca usor si se pune un capac,sa se patrunda si sa se intrepatrunda gusturile.

-Se coc gogosarii,se scot cotoarele,se spala bine,se lasa la scurs si se pun intr-un castron cu sare,ulei de masline si otet de mere,se amesteca usor si se obtine o salata,absolut delicioasa si foarte sanatoasa.

-Se serveste cu mamaliguta calda.Sa aveti pofta dragilor!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure