autor:

Piri Piri e Canela

» » Fripturi

Pui la cuptor in marinatã de mãrar

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 05 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 05 august 2010

Ingrediente
1 pui mare, 4 cãtei de usturoi, 2 linguri pastã pt. pui, sofran, piper, sare mare, 8 linguri de ulei, 1 legãturã de mãrar tocat, pãtrunjel, bere, vin, 1 kg. cartofii pt. fiert

Dificultate: Redusa Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

1)Puiul se taie in bucãti si se cond. cu sare, piper, usturoiul trecut prin presã, pasta pt. pui (se poate face si acasã din:usturoi , ardei iute,ardei, sare si vin, toate zdrobite).Adaugã sofran, pãtrunjel sec,ulei, mãrar si amestecã bine.
La urmã adaugã cantitãti egale de vin alb si bere cât sã acopere carnea.
Se lasã la marinat 12-24 de ore.
2)Cartofii se curãtã si se taie in bucãti, se fierb in apã cu sare pe jumãtate.
3)Carnea se pune in tava pt. cuptor cu tot cu marinatã.
Se dã la copt.
Cam la jumãtatea timpului de coacere se pun cartofii,si se lasã la copt, având grijã sâ se stropeascã carnea cu propriul sos.
Am servit cu o salatã verde.
Poftã bunã!
Mãrarul (Anethum graveolens)este originar din Asia, fiind introdus in Europa din Antichitate.
Utilizat de milioane de anii, a fost folosit de egipteni si greci ca plantã medicinalã.
In ruinele romane, arheologi au descoperit seminte de mãrar...propri gladiatori foloseau aceste seminte in alimentatia lor, pentru ei insemnând vitalitate, credeau cã este un energizant.
Evreii i-si plãteau taxele cu mãrar...
Armenii foloseau mult mãrarul in mâncare.Foarte mult se foloseste in bucãtãria, suedezã, finlandezã, rusã, bulgarã, polonezã si românã...
Cel mai des pt. a gãti somon si cartofii noi.
Folosit in medicinã, in combaterea inflamatiilor oculare, probleme digestive, este un somnifer natural,foarte bogat in sãruri minerale este folosit in dietele fãrã sare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor in marinatã de mãrar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura de cotlet la tava

Friptura de cotlet la tava

Puneti cuptorul la preincalzit, la foc mediu iar tava puneti-o pe aragaz, adaugati uleiul iar cand

27 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Pui cu salvie si legume

Pui cu salvie si legume

Pregatirea acestui pui cu salvie si legume este foarte usoara si rapida, adica odata curatate si

20 voturi    4 comentarii
1h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 august 2010

    Un deliciu!*****

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 august 2010

    Foarte bun!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 august 2010

    Si eu folosesc marar,este deosebit ...Imi place tare mult...

    • liliana hristova

      liliana hristova (Chef de cuisine) , 07 august 2010

      Ador mararul , as pune la orice daca se poate.Imi place ca iti faci timp sa postezi explicatiile astea pt diferite condimente....felicitari.Macar asa le citim si noi( eu le citesc...ca mi-e lene sa le caut )

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 07 august 2010

      Multumesc,Ramona!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 07 august 2010

      Ramona, foarte buna reteta! Iar pentru prezentarea mararului ai de la mine nota zece si 5 stelute!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 06 august 2010

      O bunatate !

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 06 august 2010

      Felicitari pentru reteta si pentru prezentare. Si eu folosesc des marar. Creste in gradina. :)

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 06 august 2010

      Vã multumesc :) Camelia, pasta se pune intr-un borcan si se pãstreazã la rece, nu se pune pe foc.

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 05 august 2010

      Un deliciu!!!!!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 05 august 2010

      Imi place reteta asta. Spunemi,te rog,Ramona:pasta pt.pui,facuta in casa,trebuie pusa pe foc,apoi folosita?

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 05 august 2010

      Arata grozav ! Super gustos !*****

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 05 august 2010

      forte bine arata felicitari pt prezentare

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 05 august 2010

      Ce bunatate ai facut tu aici.Bravo.*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • 1 pui mare
  • 4 cãtei de usturoi
  • 2 linguri pastã pt. pui
  • sofran
  • piper
  • sare mare
  • 8 linguri de ulei
  • 1 legãturã de mãrar tocat
  • pãtrunjel
  • bere
  • vin
  • 1 kg. cartofii pt. fiert

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Un deliciu!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Friptură de porc înăbuşită