Pui la cuptor in marinatã de mãrar

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pui la cuptor in marinatã de mãrar

Ingrediente

  • 1 pui mare
  • 4 cãtei de usturoi
  • 2 linguri pastã pt. pui
  • sofran
  • piper
  • sare mare
  • 8 linguri de ulei
  • 1 legãturã de mãrar tocat
  • pãtrunjel
  • bere
  • vin
  • 1 kg. cartofii pt. fiert

Mod de preparare

1)Puiul se taie in bucãti si se cond. cu sare, piper, usturoiul trecut prin presã, pasta pt. pui (se poate face si acasã din:usturoi , ardei iute,ardei, sare si vin, toate zdrobite).Adaugã sofran, pãtrunjel sec,ulei, mãrar si amestecã bine.

La urmã adaugã cantitãti egale de vin alb si bere cât sã acopere carnea.

Se lasã la marinat 12-24 de ore.

2)Cartofii se curãtã si se taie in bucãti, se fierb in apã cu sare pe jumãtate.

3)Carnea se pune in tava pt. cuptor cu tot cu marinatã.

Se dã la copt.

Cam la jumãtatea timpului de coacere se pun cartofii,si se lasã la copt, având grijã sâ se stropeascã carnea cu propriul sos.

Am servit cu o salatã verde.

Poftã bunã!

Mãrarul (Anethum graveolens)este originar din Asia, fiind introdus in Europa din Antichitate.

Utilizat de milioane de anii, a fost folosit de egipteni si greci ca plantã medicinalã.

In ruinele romane, arheologi au descoperit seminte de mãrar...propri gladiatori foloseau aceste seminte in alimentatia lor, pentru ei insemnând vitalitate, credeau cã este un energizant.

Evreii i-si plãteau taxele cu mãrar...

Armenii foloseau mult mãrarul in mâncare.Foarte mult se foloseste in bucãtãria, suedezã, finlandezã, rusã, bulgarã, polonezã si românã...

Cel mai des pt. a gãti somon si cartofii noi.

Folosit in medicinã, in combaterea inflamatiilor oculare, probleme digestive, este un somnifer natural,foarte bogat in sãruri minerale este folosit in dietele fãrã sare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gogosari in sos de mustar

Gogosari in sos de mustar

Reteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.

Gogosari in sos de mustar
Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise