autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pui lipicios cu lamaie

Autor: Adina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 iunie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 iunie 2012

Ingrediente
1 pui mare taiat in 8-10 bucati, sare de mare si piper negru, 5 linguri de ulei de masline, 1 capatana de usturoi taiata pe orizontala, cimbru, 2 linguri de sos de soia negru, 3-4 linguri de miere, 1 lamaie taiata felii subtiri, patrunjel, ,

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Asezonati bucatile de pui cu sare si piper . Incinge uleiul de masline intr-o tigaie pentru sotat. Rumeneste bucatile de pui la foc mare ,impreuna cu usturoiul si cimbru ,timp de 3-4 minute pe fiecare parte. Asaza toate bucatile de pui intr-o tigaie mare stropita cu putin ulei de masline, adaugam sosul de soia si mierea; clatinam tigaia ca sa se amestece sucurile. Toarna o cantitate buna de apa clocotita si adauga feliile de lamaie. Lasa lichidul sa clocoteasca si sa scada pana capata consistenta unui sirop ceea ce va dura circa 10 minute. Acum puiul va fi bine patruns. Muta bucatile de pui pe un platou ,toarna deasupra sos si daca doresti presara patrunjel. Serveste cu cartofi noi copti la cuptor cu sare de mare, rozmarin, usturoi si ulei de masline. O avalansa de arome! Pofta buna!


Daca ti-a placut reteta noastra "Pui lipicios cu lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tocanita cu carnita de porc si cartofi inimosi

Tocanita cu carnita de porc si cartofi inimosi

*Carnea se spala ,se taie in bucatele mici apoi se rumeneste in uleiul incins intr-o craticioara

20 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Mancare de castraveti acri, cu rasol alb de porc

Mancare de castraveti acri, cu rasol alb de porc

Mod de preparare. Desaram castraveti.Se vor taia in patru si ii vom pune intr-o craticioara cu apa

4 voturi    10 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 10 iunie 2012

    Foerte aromat!*****

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 1 pui mare taiat in 8-10 bucati
  • sare de mare si piper negru
  • 5 linguri de ulei de masline
  • 1 capatana de usturoi taiata pe orizontala
  • cimbru
  • 2 linguri de sos de soia negru
  • 3-4 linguri de miere
  • 1 lamaie taiata felii subtiri
  • patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de Adina
Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Se spala foarte bine carnea si se pune la fiert in 3-4 litri de apa .Se mai adauga apa fiarta pe

1 vot    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Spaghete cu carne

Spaghete cu carne

Prima data punem carnea la fiert iar apoi o maruntim la robot sau de mana. Tocam ceapa si zdrobim

4 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza
Flanc cu capsuni

Flanc cu capsuni

Crema: Punem laptele la incalzit impreuna cu vanilia .Frecam galbenusurile cu zahar, amidon si

0 voturi    2 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foerte aromat!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pui exotic cu ulei de cocos Pui exotic cu ulei de cocos

Se amesteca boiaua dulce afumata cu sarea, turmericul, piperul mozaic proaspat macinat impreuna cu uleiul de cocos. Cu pasta obtinuta

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Fripturi
Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Pulpa de curcan glazurata picant