autor:

» » Mancaruri cu carne

Pui lipicios cu lamaie

Autor: Adina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 iunie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 iunie 2012

Ingrediente
1 pui mare taiat in 8-10 bucati, sare de mare si piper negru, 5 linguri de ulei de masline, 1 capatana de usturoi taiata pe orizontala, cimbru, 2 linguri de sos de soia negru, 3-4 linguri de miere, 1 lamaie taiata felii subtiri, patrunjel, ,

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Asezonati bucatile de pui cu sare si piper . Incinge uleiul de masline intr-o tigaie pentru sotat. Rumeneste bucatile de pui la foc mare ,impreuna cu usturoiul si cimbru ,timp de 3-4 minute pe fiecare parte. Asaza toate bucatile de pui intr-o tigaie mare stropita cu putin ulei de masline, adaugam sosul de soia si mierea; clatinam tigaia ca sa se amestece sucurile. Toarna o cantitate buna de apa clocotita si adauga feliile de lamaie. Lasa lichidul sa clocoteasca si sa scada pana capata consistenta unui sirop ceea ce va dura circa 10 minute. Acum puiul va fi bine patruns. Muta bucatile de pui pe un platou ,toarna deasupra sos si daca doresti presara patrunjel. Serveste cu cartofi noi copti la cuptor cu sare de mare, rozmarin, usturoi si ulei de masline. O avalansa de arome! Pofta buna!


Daca ti-a placut reteta noastra "Pui lipicios cu lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 10 iunie 2012

    Foerte aromat!*****

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 1 pui mare taiat in 8-10 bucati
  • sare de mare si piper negru
  • 5 linguri de ulei de masline
  • 1 capatana de usturoi taiata pe orizontala
  • cimbru
  • 2 linguri de sos de soia negru
  • 3-4 linguri de miere
  • 1 lamaie taiata felii subtiri
  • patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de Adina
Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Se spala foarte bine carnea si se pune la fiert in 3-4 litri de apa .Se mai adauga apa fiarta pe

1 vot    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Spaghete cu carne

Spaghete cu carne

Prima data punem carnea la fiert iar apoi o maruntim la robot sau de mana. Tocam ceapa si zdrobim

4 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza
Flanc cu capsuni

Flanc cu capsuni

Crema: Punem laptele la incalzit impreuna cu vanilia .Frecam galbenusurile cu zahar, amidon si

0 voturi    2 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foerte aromat!*****

Retete

din Mancaruri cu carne

Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Vita cu sos thai red si orez arlechino